Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž oloupil ženu o kabelku

ÚSTÍ NAD LABEM - Kriminalisté pátrají po pachateli loupeže. 

Ústečtí kriminalisté intenzivně pátrají po pachateli loupeže. V sobotu krátce po půlnoci se ulicí Klíšská vracela domů 52letá žena, kdy k ní zezadu přistoupil pachatel a snažil se jí z ramene strhnout kabelku. Poškozená ovšem svou kabelku nechtěla za žádnou cenu pustit a začala se s pachatelem o ní přetahovat. Následně muž do ženy strčil, až upadla na zem. I poté žena svou kabelku pevně svírala. Po chvilce se pachateli ale podařilo kabelku z rukou ženy vytrhnout a utéct. Naštěstí ke zranění ženy nedošlo. Pouze jí byla způsobena škoda na odcizené kabelce ve výši 1450 korun.

V rámci preventivních besed policisté vždy radí, že cennější je naše zdraví a život! Proto v obdobných případech nedoporučujeme se s pachatelem o kabelku přetahovat či prát. Důležité je si pachatele pořádně prohlédnout a následně neprodleně zavolat na linku 158, kde popis pachatele sdělíte operačnímu důstojníkovi. Operační důstojník může ihned popis pachatele poskytnout všem hlídkám v terénu.

Krádež alu disků s pneumatikami
Ústečtí policisté šetří případ krádeže pneumatika a následné poškození vozidla Š-Octavia. Dosud neznámý pachatel v průběhu noci ze soboty na neděli z parkoviště v ulici Mezní odcizil ze zaparkovaného vozidla čtyři alu disky zn. Škoda, včetně pneumatik. Při demontování došlo k poškození laku vozidla. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 28 tisíc korun.
V současné době se jedná již o třetí případ, který ústečtí policisté šetří. Ve druhém případě, ke kterému došlo v polovině měsíce února v ulici Višňová se podařilo policistům dva pachatele na místě činu zadržet. Jednalo se o muže (52, 39) z Teplicka, kteří v současné době čelí obvinění z trestného činu Krádeže a Poškození cizí věci.

 

Ústí nad Labem 6. března 2017
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem