Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž opakovaně kradl

SUŠICE - Dopustil se šestnácti skutků a byl vzat do vazby. 

     V pondělí 2.září 2013 bylo opětovně rozšířeno trestní stíhání 22 letého muže ze Sušice pro čtyři skutky pokračujícího přečinu krádeže. Muž byl v uplynulých měsících obviněn i z přečinu podvod, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněný muž se majetkové trestné činnosti dopouštěl na různých místech v Sušici.
     Koncem měsíce června byl obviněn společně s dalšími muži ve věku 24 let ze Sušice a 20 letým ze Strakonic. V průběhu měsíců dubna a května navštívili čtyři sklepní kóje a odcizili štafle, motor a dvě jízdní kola.
Muž sám v měsíci únoru a březnu ve dvou případech na návštěvě v bytě odcizil fotoaparát a mobilní telefon. Koncem měsíce června ve dvou obchodech vzal různé potraviny a při předváděcí akci navedl 24 letého muže, aby odcizil předváděcí jízdní kolo a prodal další osobě.
     Kalhoty a potraviny odcizil v obchodě v měsíci červenci a srpnu a vnikl i do rodinného domu, kde vzal peníze, dětské oblečení, monitor k počítači, osobní doklady poškozených včetně platební karty.  V dalším domě vzal kabelku i s obsahem, ale byl přistižen pracovnicí a utekl. V objektu polikliniky v čekárně si vzal peněženku i s osobními doklady poškozené.
     V posledních týdnech vnikl do domu, kde vzal peněženku s finanční hotovostí a cigarety, ve školní tělocvičně odcizil sportovní bundu a naposledy v sobotu 31. srpna před devatenáctou hodinou v kempu vzal z odemčeného vozidla fotoaparát, bundu a sklenici s utopenci. Majitel pachatele zpozoroval a pronásledoval jej. Následně byl podezřelý muž poškozeným povalen na zem a za pomoci dalších osob zadržen a předán přivolaným policistům.
     Muž byl ve čtyřech případech v posledních třech letech odsouzen za stejnou trestnou činnost. Muž byl převezen do policejní cely a včera byl na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby. 
Policie případy krádeží dále šetří a není vyloučeno, že uvedený muž se dopustil další trestné činnosti. 
 
 
nprap. Ladmanová Dana
3.9.2013

vytisknout  e-mailem