Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž opakovaně odcizil zboží v obchodech

JIHLAVSKO: Policisté sdělili pachateli podezření ze spáchání přečinu krádeže 

Ze spáchání trestného činu je podezřelý muž, který v červnu a červenci opakovaně odcizil zboží v jihlavských obchodech, po poslední krádeží celková škoda přesáhla částku pět tisíc korun. Policejní inspektor sdělil třiadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Muž se v době od poloviny června dopustil celkem šesti krádeží, a to v různých prodejnách nebo obchodních domech. V některých případech se mu podařilo z místa utéct, ve zbývajících byl po krádeži dopaden pracovníkem ostrahy a odcizené věci vydal. Muž odcizil zboží v obchodech na ulici Brněnská, Hradební, Romana Havelky a Havlíčkova. Zboží jako potraviny, CD, parfémy, drogistické výrobky a oblečení uschovával buď do batohu, nebo do kapes. V jednotlivých případech se způsobená škoda pohybovala většinou kolem jednoho tisíce korun a odcizení zboží tak policisté řešili jako přestupky proti majetku. Po poslední krádeží, při které muž odcizil v obchodním domě na ulici Romana Havelky dvě svítilny v hodnotě 160 korun, přesáhla celková škoda, kterou pachatel při krádežích způsobil, částku pět tisíc korun a dopustil se tak trestného činu. Následně policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže také čtyřiačtyřicetiletému muži z Pelhřimovska, který byl přistižen při odcizení zboží v jihlavském obchodním domě v pondělí 28. července. Kolem třetí hodiny odpoledne v obchodě na ulici Březinova vzal z regálu různé potraviny, které schoval do tašky a u pokladny poté zaplatil pouze jedno pivo. Následně ho zastavil pracovník ostrahy a muž odcizené zboží vydal. Na místo byli přivoláni policisté, kteří pachatele převezli na obvodní oddělení. Zjistili, že se jedná o muže, který byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již opakovaně soudně trestán. Následně mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
30. července 2014

vytisknout  e-mailem