Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž opakovaně utekl ze sanatoria

PELHŘIMOVSKO: Pacienta našli policisté opilého v centru Jihlavy 

V pondělí 18. května odpoledne krátce před půl druhou jsme na linku tísňového volání 158 přijali oznámení od lékařského personálu plicního sanatoria v Humpolci, že se z vycházky nevrátil nemocný pacient, který měl nastoupit psychiatrickou léčbu v jiném zdravotnickém zařízení. Policisté začali okamžitě s prověrkami míst, kde by se mohl muž zdržovat.
 
Policisté při prověřování okolnosti jeho možného pohybu zjistili, že se jedná o sedmapadesátiletého bezdomovce, který se před umístěním v léčebně zdržoval většinou v Jihlavě. Podařilo se také zjistit, že si v pondělí v průběhu dne vybral na poště v Humpolci důchod, takže je možné, že se bude nacházet v nějakém restauračním zařízení a popíjet zde alkohol.
 
Policisté proto prověřili nádraží a místní hospody a bary. Po půl třetí odpoledne policejní hlídka zjistila od svědků, že v jedné z humpoleckých restaurací muž skutečně popíjel. Krátce před devatenáctou hodinou policejní hlídka pacienta našla v jedné z humpoleckých restaurací. Provedená dechová zkouška u něho vykázala hodnotu 2,31 promile alkoholu. Policisté muže předali personálu do léčebny. Personál léčebny se kolem půl osmé večer obrátil na policii se žádostí o asistenci při převozu podnapilého muže do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě. Když přijela hlídka na místo, od personálu léčebny se dozvěděla, že pacient jim znovu utekl.
 
Proto začalo opětovně pátraní po tomto muži. Policisté opět prověřovali restaurace, vlakové a autobusové nádraží a odjezdové trasy z Humpolce – vše s negativním výsledkem. Patnáct minut po třiadvacáté hodině v noci policisté muže vypátrali v Jihlavě na Masarykově náměstí. Dechová zkouška vykázala hodnotu 3,17 promile alkoholu v dechu. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba a lékař doporučil umístění pacienta na protialkoholní záchytnou stanici. Při převozu zajistili policisté asistenci. Plicní léčebnu policisté o vypátrání pacienta bezodkladně informovali.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
19. květen 2015
 
 

vytisknout  e-mailem