Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž pěstoval ve skleníku konopí

JIHLAVSKO: Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže 

Jihlavští kriminalisté dopadli muže, který pěstoval konopí a vyráběl z něho marihuanu. Objasnit trestnou činnost se policistům podařilo na základě výborné operativní činnosti a prováděným šetřením. Nejprve kriminalisté získali poznatky, že v rodinném domě v Jihlavě dochází k výrobě marihuany. Následné prověřování vyústilo v domovní prohlídku, při které v  domě zajistili mimo jiné konopí a usušenou marihuanu. Zajištěná travní hmota byla zaslána na odborné policejní pracoviště k provedení zkoumání.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřicetiletého muže a jednačtyřicetileté ženy, oba z Jihlavy. Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Žena byla také obviněna z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ale spáchaného jako účastník ve formě pomoci. Muž ani žena v minulosti ještě nebyli soudně trestáni. Oba se ke spáchání činu přiznali a jsou stíháni na svobodě.

Muž je obviněn z toho, že s úmyslem získat marihuanu pěstoval v rodinném domě v Jihlavě, v místě svého bydliště, konopí. Marihuanu chtěl dále používat pro vlastní potřebu. Nejprve si muž koupil přes internet semínka konopí a poté v domě vypěstoval malé rostlinky. „Konopí následně přesadil do skleníku a v pěstování pokračoval až do konce září. Poté muž vzrostlé rostliny sklidil, přenesl je na půdu domu, kde konopí sušil a zpracovával,“ popsal por. Bc. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality. Získanou marihuanu obviněný muž skladoval v plastových dózách a sáčcích, a to až do zákroku policistů a provedení domovní prohlídky. Jednačtyřicetiletá žena, spolumajitelka a uživatelka domu, o výrobě drogy věděla. Pěstování konopí v domě a poté i ve skleníku umožnila a stejně tak i následnou výrobu marihuany po přesunutí rostlin na půdu domu.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

20. listopadu 2015

Odkazy do noveho okna

zajištěná marihuana

zajištěná marihuana 

Detailní náhled

zajištěná marihuana

zajištěná marihuana 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem