Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž pod vlivem drog ohrožoval dopravu na Karlově náměstí

V úterý dne 29. července ráno zasahovali policisté z pražské dopravní služby proti muži, který byl zjevně pod vlivem omamných a psychotropních látek.  

Kolem půl osmé ráno se hlídka policistů z pražské dopravní služby pohybovala po Karlově náměstí v Praze 2, kde prováděla kontrolu vozidel. V té chvíli k nim přišla žena, která jim oznámila, že se poblíž ve vozovce perou tři muži. Policisté se proto okamžitě vydali do uvedených míst. Tam uviděli jakéhosi muže, jak neustále vstupuje do vozovky a brání průjezdu vozidel. Ohrožoval tak nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Bezúspěšně se jej pokoušeli dostat na chodník dva muži jednoho z projíždějících vozidel. Dotyčný byl navíc zjevně pod vlivem omamných a psychotropních látek, takže byl zásah policistů nezbytný. Použili hmaty a chvaty sebeobrany, a protože kladl stále intenzivnější odpor, přiložili mu také služební pouta. Zcela zklidnit se jim jej podařilo za asistence kolegů z pohotovostní motorizované jednotky, kteří jim přispěchali na pomoc. Teprve poté byl muž převezen záchrannou službou do nemocnice.
Při provádění služebního zákroku utrpěli oba policisté z dopravní služby drobná poranění na rukou, které jim ošetřil lékař záchranné služby. Není ale vyloučeno, že budou muset absolvovat zdravotní testy na přítomnost nějaké infekční choroby. To se ukáže až po odborném vyšetření zadrženého, u kterého je vzhledem k užívání drog tato pravděpodobnost velmi zvýšena. Prozatím je ale v péči lékařů. Jeho jednáním se v současné době zabývají policisté z příslušného místního oddělení, kteří je budou prošetřovat s největší pravděpodobností jako přestupek proti veřejnému pořádku a přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

vytisknout  e-mailem