Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž poděkoval za nalezení pohřešované manželky

NÁCHODSKO - Hlídka využila letitých zkušeností k vypátrání ženy. 

Muž poděkoval za nalezení pohřešované manželkyKdyž se v úterý dne 7.9.2021 dostavil do budovy územního odboru Náchod pětasedmdesátiletý muž, čekalo na službu konající policisty milé překvapení. Muž totiž uvedl, že přišel osobně poděkovat za okamžité nalezení jeho manželky při jejím pohřešování. Dodal dále, že si váží profesionální práce, kterou policisté při akci předvedli.

Pátrací akce se odehrála v páteční podvečer dne 3.9.2021, kdy si oznamovatel vyjel společně se svojí šestasedmdesátiletou manželkou na jízdních kolech z Babí směrem do náchodské části Běloves. V průběhu jízdy na úrovni kruhového objezdu u náchodského Kauflandu si povšiml, že manželka za ním nejede. S ohledem na to, že jeho manželka trpí poruchou paměti a neměla v tu dobu u sebe mobilní telefon, si byl jistý, že netrefí domů. Když ji ani po hodině nebyl schopen sám najít, oznámil pohřešování na tísňovou linku policie.

Do pátrací akce, započaté čtvrt hodiny před osmnáctou hodinou, se do několika minut od oznámení postupně zapojilo celkem šest policejních hlídek. Díky své duchapřítomnosti a místní znalosti zkušených náchodských policistů praporčíka Martina Kábrta a praporčíka Pavla Pinkavy se podařilo ženu zakrátko vypátrat.

Praporčík Kábrt k případu uvedl: „napadlo nás jet k Idě, kde jsme cestou potkali paní a od té jsme zjistili, že viděla ženu s nasazenou přilbou bez jízdního kola, která měla jít dále směrem na Bavorku.“ Policisté tak nejprve nalezli jízdní kolo a za půl hodiny od přijetí oznámení i samotnou pohřešovanou. Praporčík Pinkava k akci sdělil: „snažili jsme se jednat rychle, když jsme nalezli osamocené jízdní kolo ve stojanu, nevěděli jsme, zda-li paní nespadla do blízké řeky.“ Pohřešovaná byla nalezena v pořádku, a to především díky duchapřítomné práci policistů znalých za dlouhá služební léta místních poměrů. Když policisté nalezli pohřešovanou, byla velmi zmatená. Nebyla orientovaná v čase ani místě a dle zjištění policistů se pohřešovaná připojila k úplně neznámým lidem a během půl hodiny ušla vzdálenost přibližně dvou kilometrů.

Vypátranou ženu i s jízdním kolem předali v pořádku oznamovateli, který již na místě policistům projevil slova díků. Zasahující policisty velmi potěšil i dodatečný příchod oznamovatele, který jim až na služebnu přišel říci, že nebýt jich, tak se nejhorší chvíle jeho života mnohem prodloužily.

Základní rady výletníkům na závěr
Pokud se chystáte na výlet vezměte si sebou mobilní telefon a pro jistotu si zkontrolujte, zda-li je dostatečně nabitý, neboť dnešní chytré telefony se s ohledem na množství používaných aplikací rychle vybíjejí. Není od věci ani zkontrolovat, zda-li je vyzvánění nastavené na odpovídající hlasitost okolním vlivům, abyste zvonění měli šanci uslyšet. V případě, že se chystáte odchýlit od plánované trasy, uvědomte ostatní výletníky, pak se nemáte šanci ztratit a ušetříte tak obavy ostatním.

por. Mgr. Miroslav Mervart
9.9.2021, 08:00
 

Odkazy do noveho okna

Muž poděkoval za nalezení pohřešované manželky

Muž poděkoval za nalezení pohřešované ma... 

Detailní náhled

Muž poděkoval za nalezení pohřešované manželky

Muž poděkoval za nalezení pohřešované ma... 

Detailní náhled

Muž poděkoval za nalezení pohřešované manželky

Muž poděkoval za nalezení pohřešované ma... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem