Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muž pokousal svého kolegu

KARLOVARSKO – Poté i policistu. 

Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 28 let, které obvinili ze spáchání přečinu Výtržnictví a jednoho z nich i z přečinu Násilí proti úřední osobě.
 
Takového jednání se měli dopustit v úterý 28. 4. 2015 ve večerních hodinách, kdy byl jeden z obviněných v restauraci v Karlových Varech, vůči ostatním návštěvníkům agresivní. Když ho chtěl jeden z jeho jeho kolegů uklidnit, několikrát ho kousnul, čímž mu způsobil zranění, se kterým byl ošetřen v Karlovarské nemocnici.
 
Agresivního muže poté kontrolovala v ulici Jaltská policejní hlídka, kterým na opakovanou výzvu k předložení dokladů totožnosti nereagoval a poté co sdělil poškozený muž, že jím byl pokousán, se dal na útěk. Policisté muže zadrželi a při zákroku, kdy byl vulgární, jednoho z policistů kousnul do prstu, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v Karlovarské nemocnici. Na místo zákroku se dostavil druhý z obviněných, který začal na policisty křičet, aby muže pustili a zároveň je fyzicky napadal.
 
Na jednoho z obviněných podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby, který nebyl akceptován. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Druhému z obviněných hrozí v případě prokázání viny trest dvouletý.
 
nprap. Zuzana Týřová
30. 4. 2015

vytisknout  e-mailem