Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž policistům lhal

CHOMUTOV - Nadýchal téměř tři promile, Dvě krádeže.... 

Muž lhal
Policisté z Kadaně pátrali od poloviny listopadu po pachateli a odcizeném vozidle. Jak poškozený uvedl, auto VW Polo zmizelo z parkoviště v ulici Chomutovská. Pachatel s ním jezdil a pak ho odstavil před domem ve Fučíkově ulici. Na základě zjištěných nesrovnalostí vyslechli policisté znovu oznamovatele. Nakonec se ukázalo, že si krádež vymyslel. Jelikož nedošlo ke spáchání trestného činu, vyšetřování krádeže policisté odloží. Muž, který vědomě uvedl nepravdivé údaje, se bude ze svého jednání zodpovídat příslušné komisi Městského úřadu Kadaň.  
 
Nadýchal téměř tři promile
Na silnici z Chomutova na Boleboř kontrolovala policejní hlídka projíždějící vozidlo Ford Fiesta. 48letý řidič jevil známky požívání alkoholu. Pití před jízdou potvrdila provedená dechová zkouška, při které přístroj naměřil 2,98 a následně 2,51 promile alkoholu v dechu.Jízdu musel muž okamžitě ukončit, je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Dvě krádeže
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámých zlodějů, kteří odcizili batoh a kabelku.Batoh s peněženkou zmizel ze sborovny místní střední školy. Taška se zanedlouho našla uschovaná na toaletě, ovšem bez peněženky. V druhém případě pak poškozená zapomněla svou kabelku odloženou ve vestibulu domu na sídlišti Kamenná. Když si na tašku vzpomněla, byla už pryč. Okradené ženy přišly o majetek ve výši 4300 korun. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.  
 
Kotle prodal do sběrny
58letý muž z Rokle odcizil z kotelny panelového domu v Hradci u Kadaně kotle. Vnikl do volně přístupného objektu a zde demontoval dva kotle Dakon. Svůj lup obratem zpeněžil ve sběrně surovin v Kadani. Zástupce firmy, které majetek patří, vyčíslil škodu na 10500 korun. Na pachatele čeká obvinění z krádeže.
 
O peníze nepřišla
Oznámení o krádeži přijali policisté v Klášterci nad Ohří. Nakupující žena v místním marketu uvedla, že v nestřeženém okamžiku jí kdosi odcizil dámskou peněženku s hotovostí ve výši 6200 korun. O několik dní později přišla žena znovu. Peněženku, kterou postrádala, našla totiž doma v bytě, zapadlou za košem na prádlo. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem policisté vyšetřování krádeže odložili.
 
Vykradené garáže
Neznámý zloděj vnikl do areálu garáží v ulici Na Průhoně. První garáž prohledal a pak vnikl do garáže sousední. Majiteli odcizil motocykl Honda 600 RXL, brýle, rukavice a přilbu. Kromě toho zmizel i hydraulický zvedák na motorky, zadní světla, čtyři ocelové disky s letními pneumatikami a elektrická sekačka na trávu. Zloděj za sebou zanechal škodu ve výši 33500 korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
29. listopadu 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem