Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž poskytoval dalším osobám marihuanu

PELHŘIMOVSKO: Mladík je obviněn z trestného činu 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže, který měl dalším osobám poskytovat marihuanu a to přesto, že byl v poledních třech letech za takový čin odsouzen. Nyní mu hrozí až desetileté vězení.
 
Čtyřiadvacetiletý muž z Pelhřimovska je obviněn z toho, že pravděpodobně od začátku roku 2013 poskytl nejméně ve dvaceti případech zdarma ke společnému kouření další osobě marihuanu. Ve svém jednání pokračoval i poté, co si v březnu stejného roku převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Přinejmenším do konce minulého roku poskytl opět zdarma ke společnému kouření, případně daroval marihuanu nejméně dalším třem osobám a to téměř ve dvou stech případech.
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vzhledem k tomu, že byl v posledních třech letech za takový čin již odsouzen, hrozí mu v případě prokázání viny trest odnětí svobody na dva roky až deset let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
5. února 2015

vytisknout  e-mailem