Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž poslal marihuanu do zahraničí poštou

PELHŘIMOVSKO: Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže 

Policisté zahájili trestní stíhání muže, který poslal marihuanu do zahraničí prostřednictvím poštovní zásilky. Zásilka byla zajištěna na pražském letišti. Osmatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu.

Na konci loňského září zajistili pracovníci celního úřadu na pražském letišti zásilku, ve které byl rostlinný materiál a dóza s mastí. Podezřelou zásilku zajistili a podrobili ji laboratornímu zkoumání. Zásilka byla odeslána z obce na Pelhřimovsku. V únoru byl případ celním úřadem předán policii a začali ho prověřovat pelhřimovští kriminalisté. Zajištěná travní hmota a mast byla předána na odborné policejní pracoviště k provedení odborné expertízy. Dále provedli policisté šetření, výslechy osob a vyhodnotili veškeré nezbytné informace.

Na základě shromážděných důkazů zahájili následně trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Prahy. „Muž byl obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve stádiu pokusu,“ řekl npor. Mgr. Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán.

Muž je obviněn z toho, že v Pacově podal na pobočce pošty zásilku, která obsahovala marihuanu a dále plastovou dózu s mastí obsahující canabinoidy. Zásilka měla být doručena do Bulharska a byla určena příbuznému obviněného muže. Na letišti ale zásilku odhalili pracovníci celního úřadu.

Případ kriminalisté dále vyšetřují, obviněný muž je stíhán na svobodě.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

18. května 2016

vytisknout  e-mailem