Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž přepadl se zbraní v ruce banku

JIHLAVSKO: Policisté ho zadrželi přímo na pobočce peněžního ústavu 

Kriminalisté vyšetřují loupežné přepadení peněžního ústavu, ke kterému došlo včera v Jihlavě. Pachatel ohrožoval pokladní střelnou zbraní. Policistům se podařilo pachatele přímo při spáchání zločinu ještě na pobočce banky dopadnout. Muže zadrželi a umístili do policejní cely. Zbraň, kdy se jednalo o plynovou pistoli, kriminalisté zajistili. „Zahájili jsme trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež,“ řekl por. Bc. Martin Jůzl, komisař oddělení obecné kriminality. Případ kriminalisté v současné době dále vyšetřují.
 
Ve čtvrtek 31. ledna vstoupil přibližně patnáct minut před pátou hodinou večer do pobočky peněžního ústavu na Masarykově náměstí v Jihlavě maskovaný pachatel. Na očích měl nasazené tmavé brýle a zakrýval si obličej šálou. V ruce pachatel držel střelnou zbraň. Přistoupil před přepážku s pokladnou a pod pohrůžkou použití zbraně požadoval po pokladní vydání finanční hotovosti. Žena z obavy o svůj život a zdraví začala provádět kroky k vydání peněz. Mezitím přijali policisté oznámení o loupežném přepadení a na místo okamžitě vyjely policejní hlídky. Během chvilky byla na místě první policejní hlídka a policisté provedli okamžitě zákrok. Pachatele přímo na pobočce peněžního ústavu zadrželi. Zbraň policisté zajistili. K vydání finanční hotovost pachateli nedošlo. Rovněž nebyl při přepadení nikdo ze zaměstnanců ani klientů peněžního ústavu zraněn.
Zadrženého muže policisté eskortovali na oddělení policie a umístili ho do policejní cely. Jedná se o jednačtyřicetiletého muže z Havlíčkobrodska, který v minulosti ještě nebyl pravomocně odsouzen. Místo činu kriminalisté ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu. V blízkosti lokality, kde došlo k přepadení peněžního ústavu, nalezli kriminalisté zaparkované vozidlo zadrženého muže a provedli jeho prohlídku. U zbraně kriminalisté zjistili, že se jedná o plynovou pistoli. Kriminalisté shromáždili důkazní prostředky, následně policejní komisař zahájil trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Případ kriminalisté v současné době dále vyšetřují.
 
loupež peněžní ústavloupež peněžní ústav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Během tohoto týdne došlo v Jihlavě ke třem loupežným přepadením, ve všech případech policisté pachatele velmi rychle dopadli. Zadrženo bylo celkem šest podezřelých osob.
Za spáchání zvlášť závažného zločinu loupež hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na deset let.
  
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
1. února 2013  


 

vytisknout  e-mailem