Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Muž při koupi karavanu naletěl podvodníkům

ŠTERNBERK - Chtěl si koupit karavan, za který zaplatil zálohu 25 tisíc korun, ale v den doručení zjistil, že ho podvedli. 

Ve středu 22. května se na šternberské policisty obrátil 45letý muž, který se měl stát obětí podvodného jednání. Muže na jednom inzertním portálu zaujala nabídka prodeje obytného automobilu zn. Ford. Okamžitě prodejce oslovil a společně se domluvili na zaplacení zálohy ve výši 15 tisíc korun. Na svůj email dokonce obdržel i zálohovou fakturu. Další den se muži ozval údajný šéf autobazaru a tvrdil, že je potřeba zaplatit dalších 10 tisíc, aby mohlo být auto zasláno. Jelikož nic nenasvědčovalo nekalým praktikám, muž peníze poslal. Avšak v den dopravy se ozval údajný dopravce, který požadoval zaslat částku 25 tisíc korun. Toto jednání se už poškozenému zdálo podezřelé a peníze nezaslal. Obrátil se proto s dotazem přímo na firmu uvedenou na faktuře a zde se dozvěděl, že byl podveden.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli dle trestního zákoníku v krajním případě až dva roky za mřížemi.

prap. Mgr. Ivana Skoupilová
23. května 2024

vytisknout  e-mailem