Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Muž při nehodě zemřel

HODONÍNSKO: Doba snížené viditelnosti přináší svá rizika. 

Dopravní policisté v úterý po sedmé hodině ranní vyjížděli k oznámené dopravní nehodě do Kyjova. V ulici Boršovská došlo na přechodu pro chodce ke střetu osobního vozidla Mazda s chodcem. Jednasedmdesátiletý chodec skončil po nehodě v nemocnici. Podle dechových zkoušel byl on i osmnáctiletý řidič střízlivý. Policisté se okolnostmi nehody a mírou zavinění dále zabývají.

Horší následky měla dopravní nehoda, která se odehrála v pátek večer u Dubňan. Dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla Citroen jel směrem na Dubňany. V mírném stoupání na přímém úseku před odbočkou ke kempu Josef zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy na vzdálenost, na kterou má dostatečný rozhled a narazil do chodce s jízdním kolem stojícího u pravého okraje vozovky. Devětapadesátiletý chodec dopadl nejdříve na vozidlo, poté na vozovku a utrpěl při srážce zranění, kterým, i přes intenzivní pomoc lékařů, podlehl. Policisté s mladým řidičem provedli dechovou zkoušky i orientační test na přítomnost drog. Obě zkoušky měly negativní výsledek. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Usmrcení z nedbalosti a událostí a mírou zavinění jednotlivých účastníků se dále zabýváme.

Velmi apelujeme na všechny účastníky silničního provozu, aby byli v tomto podzimním čase ostražití a nepodceňovali dobu snížené viditelnosti. Ať už se jedná o noční dobu, stmívání, rozednívání nebo podzimní deště. Každá drobná chyba může mít vážné nebo i fatální následky. Řidiči by měli jezdit takovou rychlostí, aby mohli včas a bezpečně reagovat na vzniklou situaci nebo překážku. Cýklisté a chodci by neměli zapomínat na řádné osvětlení jízdních kol a užití reflexních prvků.

por. Bc. Petr Zámečník, 3. 10. 2017

Odkazy do noveho okna

Dubňany

Dubňany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem