Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž přinesl protiletadlový náboj

MOST - Využil zbraňovou amnestii; Muž se přišel osprchovat do hotelu; Nehodovost na Mostecku. 

 Muž přinesl na policii dělostřelecký protiletadlový náboj a půl kila pěchotní munice

Tzv. zbraňovou amnestii, kdy osoby, které doma přechovávaly bez povolení zbraně nebo střelivo a nyní je beztrestně odevzdaly policii, dosud využilo pět občanů. Jeden přinesl na policii kulovnici, kterou si po provedeném odborném zkoumání, pokud bude negativní, vezme po zaregistrování zpět. Další čtyři občané odevzdali střelivo, které bude znehodnoceno. Zatím nejvíce střeliva odevzdal tento týden občan v jedné obci na Litvínovsku. Na obvodní oddělení přinesl v rámci amnestie na zbraně jeden kus dělostřeleckého protiletadlového náboje, 50 kusů nábojnic malorážné ráže a dalších 16 kusů různých nábojnic do krátké zbraně a osm do samopalu. Policisté na místo přivolali policejního pyrotechnika, který munici odvezl k likvidaci. Zbraňová amnestie přinesla dočasný zánik trestnosti nedovoleného ozbrojování, kdy občané mohou zlegalizovat držení zbraní, které mají doma bez povolení.


 

Muž se šel drze osprchovat do hotelu. Až v pokoji ho objevila pokojská.

Teplou vodu zřejmě velmi postrádal jeden muž z Mostu. V obci je již druhý týden odstávka teplé vody. Včera ve večerních hodinách zamířil drze do jednoho hotelu v Mostě. Dostal se nepozorovaně do ubytovací části a tam prý objevil otevřený pokoj. V něm se osprchoval. Uvnitř ho však objevila pracovnice hotelu, která ho zadržela do příjezdu policejní hlídky, i když se vetřelec bránil a ženu při tom lehce zranil. Na místě bylo zjištěno, že voda ze sprchy protekla do dolního pokoje. Zda došlo ke hmotné škodě nyní zjišťují zaměstnanci hotelu. Případem se zabývá policie.


 

Na Mostecku přibylo havarujících pod vlivem alkoholu

Na Mostecku se stalo za I. pololetí roku 2014 celkem 444 dopravních nehod. Je to o 9 střetů více, než za loňský rok. V roce 2013 na silnicích regionu vyhaslo 6 životů, letos se obětí střetů stala jedna osoba. Šest osob utrpělo těžká zranění, 76 lidí vyhledalo ošetření s lehkým zraněním. U dvaceti osob policie zjistila požití alkoholu, což je o 9 více, než loni. Deset z nich mělo v dechu více jak 1,5 promile. Pod vlivem drog řídili dva motoristé. Hmotné škody přesáhly částku 17 mil. korun. Mezi nejčastější příčiny havárií patřil nesprávný způsob jízdy, rychlost a nedání přednosti v jízdě. V 16 případech došlo ke střetu s chodcem. V obci policie šetřila 361 kolizí, na silnicích I. třídy řidiči havarovali 78x. Nejčernějšími dny byly na silnicích Mostecka tradičně pondělky, kdy bylo i nejvíce zraněných osob. Dopravní hlídky vyjížděly často k dopravních střetům v měsíci duben a květen. Jen v 57 případech havarovaly ženy.


 

V drogerii ukradl tři krémy, stihl se jich zbavit

Na nákup bez peněz přišel 35letý Mostečan, který má bohatou minulost za hranou zákona. I tentokrát kradl v obchodě. V jedné mostecké drogerii měl odcizit tři krémy v hodnotě 1 200 korun. Z prodejny sice odešel, ale vzbudil podezření pracovníků obchodu, kteří se obrátili na policii. Ti podezřelého muže zadrželi nedaleko v jedné restauraci. Lup už u sebe neměl a jak s ním naložil, policistům nesdělil. Vyšetřovatel mostecké policie mu s ohledem na minulý trest sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 17. července 2014

vytisknout  e-mailem