Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž přistihl ve svém domě zloděje

HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté pachatele zadrželi krátce po činu 

Ve čtvrtek 19. listopadu přistihl muž ve svém domě v Golčově Jeníkově zloděje. Policisté nezvaného hosta v krátké době vypátrali a zadrželi. V pátek mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu a již na sobotu bylo nařízeno soudní líčení.

Ve čtvrtek v 8.41 hodin přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o neoprávněném vniknutí do rodinného domu na ulici Nádraží v Golčově Jeníkově. Majitel domu uvnitř přistihl neznámého muže, který prohledával věci v obývacím pokoji. Při jeho příchodu neznámý muž z domu odešel.

Po přijetí oznámení na místo ihned vyjela hlídka policejní stanice v Golčově Jeníkově. Policisté v domě provedli šetření, od majitele získali popis pachatele a okamžitě po něm začali pátrat. Krátce před půl desátou zadrželi muže shodného popisu, který šel směrem na Stupárovice, a eskortovali ho na služebnu. Jedná se o pětadvacetiletého občana Slovenska, který byl již několikrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Policisté ho po provedení prvotních úkonů umístili do policejní cely.

V pátek policisté zadrženému sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Muž je podezřelý z toho, že ve čtvrtek v ranních hodinách odemkl branku rodinného domu a neuzamčenými dveřmi vnikl do domu, kde se pohyboval. Ve chvíli, kdy prohledával věci v obývacím pokoji, byl vyrušen majitelem a z domu utekl.

Policisté případ v pátek zpracovali ve zkráceném přípravném řízení a spis předali na státní zastupitelství. Soudní líčení bylo nařízeno na sobotu, podezřelému za spáchané přečiny hrozilo až tříleté vězení.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

23. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem