Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Muž řídil i přes zákaz

České Budějovice - řidič řekl, že zapomněl řidičský průkaz, ale nakonec se přiznal, že mu byl uložen zákaz řízení motorových vozidel 

     Dne 24. srpna v odpoledních hodinách prováděla hlídka inspektorátu cizinecké policie České Budějovice běžný výkon služby v obci Ledenice. Zhruba 150 m od hlídky zastavilo osobní motorové vozidlo tov. zn. Renault Megane Scenic, řidič vystoupil z vozidla a otevřel motorový prostor. Po chvilce jej zavřel, nasedl do vozidla, otočil se s vozidlem do protisměru a pokračoval zpět směrem odkud přijel. To se policistům nezdálo a vydali se za vozidlem, které dojeli a zastavili. Devětatřicetiletý muž ke kontrole předložil osvědčení o registraci vozidla, občanský průkaz a hlídce sdělil, že si řidičský průkaz zapomněl doma. Po chvilce uvedl, že mu byl uložen zákaz činnosti řízení motorových vozidel a z toho důvodu, že nemá řidičský průkaz. Lustrací v dostupných evidencích bylo zjištěno, že mu byl Okresním soudem v Jihlavě uložen zákaz činnosti řízení motorových vozidel na dobu 36 měsíců, tj. do 16. května 2011.
     Policisté zahájili úkony trestního řízení a muži sdělili podezření se spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem