Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž řídil pod vlivem drog

JIHLAVSKO: Policisté zjistili, že má navíc uložený zákaz řízení. 

V úterý 1. března zastavili policisté v deset hodin dopoledne u Jihlavy řidiče vozidla Mazda. Jel ve směru od Pelhřimova.
Při kontrole muž nepředložil řidičský průkaz. Policisté zjistili, že se jedná o jednadvacetiletého muže z Jihlavska. Při dechové zkoušce u něho požití alkoholu nezjistili. Dále policisté u řidiče provedli test na zjištění přítomnosti návykové látky s pozitivním výsledkem na amfetamin. Při kontrole dále zjistili, že má muž vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na jeden rok. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Podrobil se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Následně policisté muže převezli na obvodní oddělení.
Vzhledem k tomu, že řídil vozidlo pod vlivem návykové látky, je muž podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Policejní inspektor dále mladému muži sdělil podezření za spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ šetříme ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
2. března 2011

vytisknout  e-mailem