Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž s vozidlem ujížděl policistům

SUŠICKO - Podezřelý muž řídil i přes zákaz činnosti a měl test pozitivní na konopí a amfetamin. 

     Policisté v pondělí 31. října tohoto roku postřehli kolem 16.27 hodin na komunikaci ve směru od Sušice na Záluží vozidlo tovární značky Škoda Octavia. S osobním vozidlem jel řidič a na základě osobní znalosti bylo hlídce známo, že muž má uložen trest zákaz řízení motorových vozidel. Policisté použili výstražné a zvukové zařízení s nápisem "Stop" a chtěli vozidlo zastavit. Řidič jel dál agresivní jízdou, odbočil na vedlejší komunikaci, potom na louku a policisté použili donucovací prostředek varovný výstřel. Řidič zastavil, policista se přiblížil k vozidlu, ale jeho řidič se opět rozjel a ujížděl, kdy ohrožoval život a zdraví osob. U obce Platoř sjel řidič na rozmokřený terén a narazil do stromu.

Podezřelý muž z místa utíkal a policista použil varovný výstřel, ale muž na tento nereagoval, snažil se utéci, kdy po zakopnutí spadl na zem a byl dostižen policistou. Muž kladl aktivní odpor, pokoušel se utéci a policista použil donucovací prostředky hmaty, chvaty a následně muži přiložil pouta.

Na místo se dostavili další policisté a bylo zjištěno, že šestadvacetiletý muž ze Sušice má od měsíce srpna letošního roku uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel na 12 měsíců. Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem, ale test na omamné a psychotropní látky měl pozitivní na amfetamin a konopí. Muž přiznal, že před jízdou užil pervitin i marihuanu a byl převezen do zdravotnického zařízení do Sušice, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve.

    Muž je podezřelý ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

1. listopadu 2016

 

 

vytisknout  e-mailem