Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž se během tří dnů vloupal dvakrát do stejné prodejny

HAVLÍČKOBRODSKO: Během dubna se dopustil osmi případů vloupání 

Havlíčkobrodským kriminalistům se podařilo objasnit sérii vloupání do různých objektů na Havlíčkobrodsku. Celkem osmi skutků se dopustil devětatřicetiletý muž z Kutnohorska, který má bohatou trestní minulost. Vyšetřovatel ho již obvinil ze spáchání trestných činů a v současné době je muž umístěn v královéhradecké vazební věznici.
 
Muže policisté zadrželi při jeho poslední krádeži v pondělí 14. dubna. V časných ranních hodinách přijel do obce Sedletín, kde se pokusil vloupat do prodejny. Vstup do prodejny si připravil a poté odjel za obec, aby zde schoval věci z předchozí krádeže. Když se na místo vracel, všiml si, že u prodejny stojí služební vozidlo policie. Proto svoje auto odstavil mimo vozovku a z místa utekl. Policisté ho ale následně zadrželi.
Poté proběhl výslech zadrženého a na příkaz soudu také domovní prohlídka a prohlídka vozidla podezřelého. Při těch policisté zajistili věci pocházející z trestné činnosti.
Podezřelý se kriminalistům doznal ke spáchání několika skutků, včetně uvedeného vloupání do prodejny v Sedletíně. Během letošního dubna se vloupal nebo se o to pokusil u dalších tří prodejen a to v Olešné, Dolní Krupé a Horní Krupé na Havlíčkobrodsku. V Olešné a v Dolní Krupé se mu do prodejny vniknout nepodařilo, do obchodu v Horní Krupé pak neoprávněně vnikl dokonce dvakrát a to v noci na šestého a poté na desátého dubna. Odcizil alkohol, cigarety, kávu, cukrovinky a drogerii v hodnotě přes 150 tisíc korun.
Muž je obviněný také z toho, že se v noci ze čtvrtého na pátého dubna vloupal do přístavku rodinného domu a do sklepa dalšího rodinného domu ve Veselém Žďáře. Z objektů odcizil motocykl, dětskou čtyřkolku, motorovou sekačku, jízdní kolo, různé prodlužovací kabely, prací prášky, montérky a další věci, čímž majitelům způsobil škodu přes sto tisíc korun.
V noci na 14. dubna, kdy byl zadržen, se stihl vloupat i do garáže v obci Kámen, odkud odcizil další věci v hodnotě přes třicet tisíc korun.
Celkem muž způsobil škodu přes 300 tisíc a to jak na odcizených věcech, tak i na poškození zařízení objektů.
Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže jako podezřelého z pokračujících přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Zároveň podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud tento návrh akceptoval a muž byl eskortován do vazební věznice v Hradci Králové. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
18. dubna 2014

vytisknout  e-mailem