Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž se choval ve vlaku agresivně

JIHLAVSKO: V kupé rozsypal marihuanu  

vlakvlak
Jihlavským kriminalistům se podařilo odhalit pachatele, který na zahradě domu pěstoval konopí. Policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže. Byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
Na začátku března vyjeli policisté ve večerních hodinách na jihlavské vlakové nádraží, kde ve vlaku cestoval muž, který se choval nevhodně. Při jízdě vlakem z Havlíčkova Brodu do Jihlavy křičel, rozhazoval věci a choval se agresivně. Pěstí vyrazil okno u vagónu, které vypadlo z rámu.
 
Policisté muže na vlakovém nádraží v Jihlavě zajistili. Lékař rozhodl o jeho převozu do léčebného zařízení, kam ho policisté převezli. Když policisté provedli ve vagónu vlaku, kde se muž pohyboval, šetření, nalezli zde rozsypanou marihuanu v množství téměř 200 gramů. Drogu zajistili.
 
Jednání muže ve vlaku policisté šetřili pro podezření ze spáchání dvou přestupků. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku a přestupku proti občanskému soužití, které policisté oznámili k projednání správnímu orgánu.
 
Prověřování nalezené marihuany převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Zjistili, že muž od léta loňského roku pěstoval v místě bydliště na zahradě domu na Pelhřimovsku rostliny konopí. Následně rostliny usušil a uzpůsobil ke kouření. Marihuanu používal pro vlastní potřebu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
27. dubna 2012

vytisknout  e-mailem