Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muž se dopustil násilí proti úřední osobě

SOKOLOVSKO – Jeho přítelkyně přechovávala různé drogy. 

Dne 18. října 2017 v odpoledních hodinách řídil 31 letý cizinec osobní vozidlo značky BMW po dálnici D6 ve směru na Cheb. V katastru obce Kynšperk nad Ohří byl předepsaným způsobem zastaven a kontrolován hlídkou Celní správy České republiky, neboť neměl za čelním sklem vylepenou dálniční známku. Doklady od vozidla sice předložil, ale své osobní doklady nikoliv. Na požadavek celníků, aby vystoupil z vozidla, reagoval tak, že vozidlo nastartoval a prudce se rozjel. Následně s vozidlem začal najíždět na hlídku Celní správy. Ta, aby nebyla sražena, musela uskočit. Řidič poté z místa odjel směrem na obec Kynšperk nad Ohří. Hlídka řidiče pronásledovala, ale již se jim ho nepodařilo zastavit.

Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří zjistili informace k pohybu a pobytu cizince. Posledního října muže i jeho 22 letou přítelkyni zadrželi. Žena, ačkoliv neměla zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami, přechovávala u sebe ve větším množství pervitin, extázi a heroin. Následující den kriminalisté provedli na Chebsku v hotelovém pokoji domovní prohlídku a dále prohlídky jiných prostor, a to jejich osobních vozidel. Při nichž nalezli další drogy, ale také například samopal, zápalné šňůry, střelný prach a další. Vše bylo odesláno na expertízu. Zda si 31 letý cizinec vyslechne obvinění za Nedovolené ozbrojování, je předmětem dalšího šetření.

Nyní byl obviněn ze spáchání zločinu Násilí proti úřední osobě. Jeho 22 letá přítelkyně obviněna ze spáchání přečinu Přechování omamné a psychotropní látky a jedu.

Policejní komisař na oba obviněné podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce oba obviněné poslal do vazební věznice, kam byly ve čtvrtek v odpoledních hodinách eskortováni policejní hlídkou.

Za zločin Násilí proti úřední osobě může v případě odsouzení skončit 31 letý cizinec ve vězení až na 6 let. Jeho 22 leté přítelkyni za přečin Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu hrozí až dva roky vězení. 

nprap. Kateřina Krejčí
6. 11. 2017

vytisknout  e-mailem