Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž se dopustil podvodu

JIHLAVSKO: Policisté zahájili trestní stíhání muže 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Olomoucka, který podvodně nabízel na internetovém portálu ke koupi mobilní telefon. O nabízený telefon projevila zájem necelá desítka lidí, kteří ačkoli zaplatili, zboží neobdrželi. Obviněný muž si přišel celkem na více než sto tisíc korun.

Nabídku na prodej mobilního telefonu zveřejnil sedmadvacetiletý muž na konci minulého roku na internetovém portálu, kde vystupoval jako zástupce společnosti obchodující s mobilními telefony. Nabízený telefon ale ve skutečnosti neměl v úmyslu zájemcům ani po zaplacení dodat a peníze od nich vylákal podvodně s cílem získat finanční prospěch pro sebe. Postupně ho kontaktovalo celkem devět osob z různých míst České republiky, včetně Vysočiny, které projevily o koupi nabízeného mobilního telefonu zájem. Muž si nechal zaslat peníze od zájemců na účet, kdy ve všech případech se jednalo o finanční částku přes deset tisíc korun. Slibovaný telefon ale kupujícím po zaplacení nedodal, navíc přestal být kontaktní a nevrátil jim zpět ani jejich peníze. Jedna z podvedených žen přišla o částku bezmála třicet tisíc korun, u muže si po předchozí telefonické domluvě objednala telefony dva.  

Po přijetí trestního oznámení začali případ prověřovat policisté. Zjistili totožnost podezřelého muže, provedli rozsáhlé šetření a shromáždili důkazní prostředky. Na základě výsledku prověřování poté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu podvodu. Případ policisté dále vyšetřují. Vzhledem k výši škody, která přesáhla sto tisíc korun, hrozí obviněnému muži za trestný čin přísnější postih, a to trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

7. září 2017   

vytisknout  e-mailem