Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Muž se „prošel“ po zaparkovaném vozidle

ČESKOLIPSKO – Muže, který se včera odpoledne v Novém Boru „prošel“ po zaparkovaném vozidle, policisté zadrželi hodinu po činu. 

Včera odpoledne v půl třetí policisté na lince 158 přijali oznámení o tom, že v Novém Boru v ulici Rumburských Hrdinů se právě po jednom ze zaparkovaných vozidel „prošel“ muž, který tímto uvedený vůz poškodil a z místa činu utekl. K případu ihned vyjela hlídka novoborských policistů, kteří zjistili, že v té době neznámý pachatel vyskočil na přední kapotu zaparkovaného vozidla Škoda Octavia, přeběhl přes čelní sklo, střechu a zadní sklo, kterým se do vozu propadl. Majitelce vozidla způsobil škodu na poškození čelního skla, které po celé ploše popraskalo, a samozřejmě i zadním sklem, které prošlápl. Předběžná výše způsobené škody činí částku 11.000,- Kč.

Velký dík při šetření tohoto případu patří všímavému oznamovateli, který byl současně důležitým svědkem a nejen, že bez prodlení celou věc oznámil na linku 158, ale také policistům sdělil informace k pachateli skutku, kterého při venčení svého psa stihl i vyfotit. Policistům se tak následně hodinu po jeho oznámení podařilo podezřelého 35letého muže zadržet a následně ve zkráceném přípravném řízení mu ještě včera i sdělit podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za jehož spáchání mu nyní v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Jako důvod svého jednání podezřelý policistům uvedl, že byl naštvaný a uvedené vozidlo mu stálo v cestě, tak se rozhodl, že po něm přejde. Po provedených úkonech byl podezřelý propuštěn ze zadržení na svobodu. Celý případ šetří policisté z Obvodního oddělení v Novém Boru.


20. 4. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem