Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž se ukrývá před policií a soudy pod různými pseudonymy

Hledaný muž má na pravém rameni vytetovaného malého čerta. 

Kriminalisté specializující se na pátrání hledají už téměř sedm let čtyřiatřicetiletého muže, kterého původně v roce 2007 pohřešovala jeho přítelkyně. Nicméně během pátrání kriminalisté zjistili, že muž pod záminkou koupě domu zmizel i s ženinými penězi. Ve stejnou dobu už ovšem začaly další osoby podávat trestní oznámení na jeho podvodné jednání, kterého se dopouštěl jako jednatel firmy a poškozeným měl způsobit několikamilionové škody. Proto se jeho statut změnil z pohřešovaného na hledaný. V lednu roku 2010 policisté ukončili většinu trestních řízení a na celostátně hledaného dokonce vydal brněnský okresní soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro spáchání trestného činu podvodu. Z podezření ze spáchání stejného trestného činu pak dokonce muže hledají i policisté v Klatovech.
 
V roce 2011 policisté na základě poznatku všímavého občana zjistili, že hledaný muž žil se svojí družkou několik měsíců pod falešnou identitou jako David Veselý v Kašperských Horách a plánovali spolu založení rodiny a společnou budoucnost. Muž ale zjistil, že je mu policie na stopě a z místa pobytu odešel neznámo kam. Od tohoto okamžiku se odstěhoval a přerušil veškeré kontakty s okolím a dokonce i se svojí družkou.
 
Podle kriminalistů je tak vysoce pravděpodobné, že muž se pod falešným jménem opět seznámil s další ženou, využívá její pohostinnosti a je otázkou času, kdy se odstěhuje k jiné důvěřivé partnerce. Jakmile nalezne pak u ženy takzvaný azyl, nevzbuzuje pozornost okolí, nepáchá trestnou činnost, působí nenápadně a společensky.
 
Muž je vysoký asi 185 – 190 centimetrů, střední postavy. Má hnědozelené oči, krátké tmavé vlasy a většinou nosí dioptrické brýle. Jeho specifickým poznávacím znamením je tetování na pravém rameni s vyobrazením postavy malého čerta. Je velmi komunikativní, přátelský a v minulosti se vydával za osoby – David veselý, David Salzman, Lukáš Mayer nebo Josef Maršík.
 
Jakékoli informace k hledanému muži, zejména jeho místě pobytu a pohybu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně policie.
 
por. Bc. Jana Rösslerová - 5. 6. 2014  

vytisknout  e-mailem