Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž se vloupal do klubovny

ŽĎÁRSKO: Policisté pachatele velmi rychle dopadli 

Policistům z Bystřice nad Pernštejnem se podařilo dopadnout muže, který se v neděli vloupal do klubovny nohejbalového klubu a pokusil se vniknout do rodinného domu ve Štěpánově nad Svratkou. Ve spolupráci se žďárskými kriminalisty na základě operativního šetření zjistili, že skutků se dopustil osmatřicetiletý muž s trvalým bydlištěm v Jihlavě.
V neděli v nočních hodinách se muž pokusil vloupat do rodinného domku ve Štěpánově. Byl ale vyrušen majitelem a proto z místa utekl do blízkého seníku, kde přespal. Krátce po poledni se k domku vrátil, aby se opět pokusil dostat dovnitř, znovu ho ale vyrušil majitel domu. Způsobil tak pouze škodu na vstupních dveřích a to za 700 korun.
Ve stejný den odpoledne se muž vloupal v téže obci do maringotky, která slouží jako klubovna místního nohejbalového klubu. Zevnitř odcizil alkohol, cigarety a peníze, vše celkem za tři tisíce korun. Škoda za další jeden tisíc vznikla poškozením zařízení.
Kriminalistům se případ podařilo velmi rychle objasnit. Ještě v pondělí policisté muži sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. Vzhledem k tomu, že muž byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, hrozí mu nyní až tři roky vězení.   
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
24. června 2015

vytisknout  e-mailem