Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž se vloupal do rodinného domu

HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté pachatele zadrželi krátce po činu 

Havlíčkobrodským policistům se podařilo dopadnout muže, který se včera dopoledne vloupal do rodinného domu. Pachatele vypátral krátce po přijetí oznámení policejní psovod. Šedesátiletý muž byl zadržen, převezen do policejní cely a dnes mu policisté sdělili podezření z trestného činu.

Ve čtvrtek v 10.08 hodin přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o vloupání do rodinného domu na Lipnické ulici v Havlíčkově Brodě. Skutek oznámil majitel domu. Ten se vrátil z procházky a šel nejprve do garáže. Přitom slyšel bouchnout branku, a když se šel podívat ven, zjistil, že z místa utíká neznámý muž. Následně zjistil, že se někdo do domu vloupal a proto běžel stejným směrem jako podezřelý muž a přitom zavolal na linku 158. Policistům neznámého muže popsal.

Na místo ihned vyjely všechny dostupné hlídky včetně policejního psovoda a hlídky městské policie. Policisté začali propátrávat okolí místa činu a podle udaného popisu pátrat po pachateli. Již zhruba po dvaceti minutách podezřelého muže vypátral psovod na ulici U Panských. Služební pes následně vyhledal i odcizené věci, které pachatel uschoval za nedalekými garážemi. Policisté muže zadrželi a převezli na služebnu, kde ho umístili do policejní cely.

Podezřelým je šedesátiletý recidivista z Pelhřimovska. Ten se policistům přiznal k tomu, že krátce před desátou hodinou dopoledne vnikl odemčenou brankou na oplocený pozemek domu. V zadní části budovy rozbil kamenem okno a vnikl dovnitř. Dům prohledal a odcizil dva notebooky, fotoaparát, řetízek a sluneční brýle. Při tom, jak lezl do okna, navíc rozbil stolní lampu. Stejnou cestou poté dům opustil. Majiteli tak způsobil škodu přes třicet tisíc korun.

Muž se svého jednání dopustil i přesto, že byl v minulosti opakovaně soudně trestán zejména za majetkovou trestnou činnost. Dnes mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Ve věci vedou zkrácené přípravné řízení, podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

15. ledna 2016

vytisknout  e-mailem