Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž se zákazem řízení ujížděl hlídce

DĚČÍNSKO - Honička s policisty skončila v příkopu u polní cesty. 

Policisté z obvodníhbo oddělení  Benešov nad Ploučnicí  v neděli 30. července 2023 v podvečer několik kilometrů pronásledovali řidiče,  který nereagoval na výzvy k zastavení a ujížděl policejní hlídce z Benešova nad Ploučnicí směrem na Děčín a poté obcemi Dobrná a Ovesná.   

Řidiče v osobním vozidle Audi chtěli policisté se služebním vozidlem zastavit a zkontrolovat v době kolem 19:30 hod. v Benešově nad Ploučnicí na ulici Děčínská.   Řidič vozidla však na výzvu k zastavení nereagoval a začal policejní hlídce ujíždět po silnici směrem na Děčín.  Řidič dál nerespektoval  na služebním vozidle zapnuté majáky a světlený nápis "STOP POLICIE", kterým hlídka dávala řidiči pokyn k zastavení vozidla a pokračoval v ujíždění přes obec Dobrná. Zhruba půl kilometru za dopravní značkou ukončující obec vjel vozidlem na louku a pokračoval směrem na obec Ovesná. Svou jízdu řidič vozidla Audi nedobrovolně ukončil najetím do příkopu podél polní cesty, kde vozidlo uvízlo. Hlídka vozidlo ihned dojela, nejprve zajistila u vozidla spolujezdce a posléze zadržela i řidiče ujíždějícího vozidla, který se před policisty schovával pár minut ve křoví.

Následnou lustrací policisté zjistili, že 40letý řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2024.  Ani s vozidlem nebylo podle lustrace v policejních evidencích vše v pořádku. Policisté zjistili, že kolegové z libereckého kraje prověřují oznámení jeho neoprávněném užívání a vozidlo zajistili.  

Zadrženého 40letého řidiče policisté převezli na služebnu, kde mu  sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a umístili ho do policejní cely.

V rámci zrychleného zkráceného přípravného řízení byl podezřelý muž  do 48 hodin, přesněji po 36 hodinách od jeho zadržení, postaven před soud, který rozhodl o jeho vině a nepodmíněném trestu ve věznici s ostrahou, do které jej po soudním jednání policisté  eskortovali.

Děčín 2. srpna 2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem