Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž se zbraní chodil po vesnici

RYCHNOVSKO – Naštěstí to byla zřejmě jen airsoftka. 

Ve čtvrtek 11. května 2023 přijal operační důstojník informaci o muži, který s blíže neurčenou krátkou střelnou zbraní viditelně manipuluje na veřejnosti. Okamžitě tak zalarmoval policejní hlídku, která se vydala ihned na místo události.

Policisté na místě skutečně našli podezřelého a na zemi u něho ležela krátká střelná zbraň. Použili výzev s výstrahou, kterých uposlechl a následně byl omezen na osobní svobodě. Díky místní znalosti policisté věděli, že se jedná o jim dobře známou osobu. Dechová zkouška prokázala hodnotu 2,9 promile alkoholu v dechu. Následně muž skončil na protialkoholní záchytné stanici. Zbraň zajistili, kdy bylo předběžně zjištěno, že se jedná o airsoftovou pistoli.

Byť šlo zřejmě o airsoftovou zbraň, i pro majitele těchto zbraní platí dle zákona o zbraních a střelivu stanovená pravidla. Je zakázáno nosit ji viditelně a už vůbec by se s ní nemělo manipulovat na veřejnosti či místě veřejně přístupném, navíc v případě, že je vaše schopnost snížena požitím alkoholických nápojů, návykových léků nebo v důsledku nemoci. Věc je nyní řešena jako přestupek, na základě šetření však může dojít k překvalifikování.

por. Mgr. Lucie Konečná
12.5.2023, 11:00hod.

Odkazy do noveho okna

fotografie zbraně

fotografie zbraně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem