Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž se zbraní mířil na policejní hlídku

KLADENSKO - Ozbrojený pachatel byl policisty zadržen a umístěn do policejní cely. 

Policisté z územního odboru Kladno zadrželi ozbrojeného muže, který s krátkou střelnou zbraní ohrožoval policejní hlídku ve služebním vozidle v brzkých ranních hodinách v Kladně.
 
Dnešního rána ve středu 13. srpna 2014 několik minut po třetí hodině policejní hlídka při vykonávání kontrolní činnosti v ulicích města Kladna zaznamenala v ulici T.G.M. podezřelého muže, který měl v ruce krátkou střelnou zbraň, kterou natáhl a mířil na projíždějící služební policejní vozidlo.
 
Na základě tohoto jednání podezřelého muže, požádala dvoučlenná posádka z policejního vozidla o součinnost ostatní kladenské policejní hlídky, neboť se na základě tohoto protiprávního jednání ozbrojeného muže jednalo o nebezpečnou osobu. Dále policejní hlídka sdělila informace k popisu podezřelého a následně monitorovala jeho pohyb v ulicích Poděbradova, Petra Bezruče, Ivana Olbrachta až na Poštovní náměstí.
 
Zasahující policisté se před zákrokem oblékli do neprůstřelných vest. Při projíždění ulicí Ivana Olbrachta bylo zřetelně vidět, že muž má obě ruce za zády a v nich drží krátkou střelnou zbraň.
 
Vzhledem k předcházejícímu jednání podezřelého muže a jeho ozbrojení, použili policisté oddělení hlídkové služby donucovací prostředek “hrozba namířenou zbraní“ a neustále podezřelou osobu hlasitě vyzývali, aby zbraň odložila a upustila od protiprávního jednání. Opakované výzvy byly s výstrahou, že bude použito zbraně. Podezřelý zbraň odhodil před sebe na chodník a následně byl policisty zadržen.
 
Včasným a profesionálním přístupem policistů proběhla celá akce s vypátráním a zadržením podezřelého během několika minut. U podezřelého byla zajištěna krátká střelná zbraň, jednalo se o plynovou pistoli. Dále policisté u zadrženého nalezli několik druhů bodných a řezných zbraní. Při zadržení nedošlo k žádné újmě na zdraví a ani nedošlo ke škodě na majetku. 
 
Po provedených kontrolách byl podezřelý čtyřiceti dvouletý muž z Kladenska převezen na policejní služebnu v Kladně, kde byly provedeny prvotní úkony. Dále byl vyzván k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši necelé tři promile alkoholu v dechu. Následně byl podezřelý muž eskortován do policejní cely.
 
V současné době policisté služby kriminální policie a vyšetřování tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě. Za tento trestný čin hrozí pachateli maximální trest odnětí svobody ve výši šesti let.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
13. srpna 2014
 
 

vytisknout  e-mailem