Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž si objednal pilu přes internet

BEROUNSKO – Nemá ani zboží, ani odeslané peníze. 

Policisté z Obvodního oddělení Karlštejn řeší případ podvodného jednání na internetu. Muž si prostřednictvím internetového portálu Sbazar.cz objednal dne 1. 12. 2016 motorovou pilu Husqvarna a na účet prodávajícího zaslal téhož dne požadovanou částku 11.700,- Kč. Prodávající však poškozenému do současné zboží nedodal a přestal s ním komunikovat.

Policisté upozorňují, aby lidé při objednávání zboží přes internet byli vždy obezřetní a o prodejci si zjistili co nejvíce informací a recenzí.

 

Vyplatí se vybírat a nakupovat zboží raději u prověřených obchodníků. Vždy je bezpečnější neprovádět platby předem na nevěrohodné například anonymní účty, v takových případech by kupující měl raději zaplatit zboží na dobírku. Řešili jsme však i několik případů v minulosti, kdy lidé i přes to, že zaplatili zboží při dobírce a nejednalo se o prověřeného prodejce, našli v balících místo objednaného zboží cihly, mouku nebo jiné věci zanedbatelné hodnoty. Při výběru obchodníka je dobré ověřit si také, zda má firma kamenný obchod, toto je rovněž jedním z pozitivních aspektů vedoucí k jisté věrohodnosti.

 

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
14. prosince 2016

vytisknout  e-mailem