Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž si objednal traktor a přišel o peníze

BEROUNSKO – Jednalo se o podvodnou nabídku na internetu. 

Dne 30. 8. 2016 přijali policisté na Obvodním oddělení Beroun oznámení od 56letého muže, který si prostřednictvím internetových stránek dne 5. 8. 2016 objednal traktor zn. John Deere 58D20 s přední radlicí za 4.500 EU a pracovní stroj zn. Caterpillar 2N72D s přední radlicí za 4.500 EU + 500 EU doprava.

 

Platbu za oba stroje provedl poškozený dne 15. 8. 2016 bezhotovostní platební transakcí ze svého účtu na účet fiktivního prodejce zemědělských strojů. Internetové stránky byly zahraniční. Zboží mělo být poškozenému odesláno z Irska. Do současné doby však muž svou objednávku neobdržel. Zástupce společnosti, u které pracovní stroje objednal, s ním přestal komunikovat a internetové stránky na kterých byly stroje nabízeny, jsou již nedostupné.

 

Policisté se tímto případem intenzivně zabývají a apelují na občany, aby při nákupu zboží prostřednictvím internetu byli vždy obezřetní a snažili se o prodejci zjistit co nejvíce informací a recenzí. Platby putující na zahraniční účty bývají nevěrohodné. Rovněž komunikace ze strany prodejce pomocí Google překladače nebo platby prostřednictvím anonymních účtů.

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
31. srpna 2016

vytisknout  e-mailem