Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Muž skončil s pouty na rukou

RYCHNOVSKO - Lákaly ho neuzamčené rodinné domy. 

AKTUALIZACE - V sobotu 15. října si dvaačtyřicetiletý muž z Kostelce nad Orlicí vyslechl obvinění z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prosttředku, za které mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.
pachatel vloupáníObviněný muž se trestné činnosti dopouštěl i přesto, že mu byl rozsudkem Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou za stejnou trestnou činnost uložen nepodmíněný trest odnětí svobody, který ukončil 9. října tohoto roku. Už o pět dnů později ukradl z neuzamčeného domu v Kostelci nad Orlicí z kabelky odložené na botníku v zádveří budovy peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. Majitelce tak způsobil škodu vyšší než tisíc korun.
Na svůj další "pracovní" den - čtrnáctého v pátek od čtvrté hodiny ranní - obviněný muž zřejmě jen tak nezapomene. Nejen, že postupně "navštívil" devět rodinných domů v Kostelci nad Orlicí, Častolovicích a Česticích, ale "prohlídka" posledního z nich se mu rovněž stala osudnou.
V prvních třech rodinných domech osobu policii známou přistihli buď samotní majitelé nebo pes. Tváří v tvář obyvatelům domu buď povykládál  historku o tom, jak zde kohosi hledá anebo vzal jednoduše nohy na ramena. Ve čtvrtém neuzamčeném objektu, kde ho "konečně" nikdo "nerušil",  pro změnu "nenašel" nic, co by odcizil. Při pátém pokusu vstoupil kolem poledne bez povolení  majitelů do neuzamčené verandy rodinného domu v Častolovicích a z tašky odložené  na botníku ukradl peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. I zde majitelce způsobil škodu za více než tisíc korun.
Na Čestice a zejména obyvatele obce nebude asi vzpomínat rád. Ve zbývajících čtyřech neuzamčených rodinných domech, do kterých vlezl rovněž s úmyslem ukrást především peníze, "neměl štěstí", vždy ho vyrušili majitelé. Klec spadla krátce po dvacáté hodině večerní, kdy ho bdělí občané z obce nenechali odejít a splynout s tmou a raději mu zajistili odvoz služebním vozem s náležitým doprovodem.
Policisté ve vyšetřování tohoto případu pokračují; v současné době se jim přihlásili další poškození občané.

por. Mgr. Alena Kacálková
17. října 2016

V pátek 14. října krátce po dvacáté hodině zadrželi policisté v Česticích za aktivního přispění místních občanů dvaačtyřicetiletého muže, který měl během večera  vniknout do osmi neuzamčených rodinných domů, které prošel, ale nic zde neodcizil. Policisté  zadrženého muže velmi dobře znají,  Před několika dny byl totiž propuštěn z vězení, kde si odpykával trest ze obdobnou trestnou činnost.

mjr. Hana Klečalová
14. října 2016 v 13:44

vytisknout  e-mailem