Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - I přes opakované zákazy řízení usedal za volant motorového vozidla. 

Policejní komisař v pátek 4. března 2022 zahájil trestní stíhání 27letého cizince z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Policisté muže zadrželi ve čtvrtek 3. března 2022 v Žacléři poté, co řídil osobní vozidlo Škoda, i přesto, že mu byl opakovaně uložen soudem trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

Obviněnému klademe za vinu, že nejméně v 8 případech usedl a řídil motorové vozidlo na Trutnovsku a také na Pardubicku. Minulý rok v srpnu pod vlivem drog dokonce havaroval ve vozidle Audi, když ujížděl trutnovským policistům ve Lhotě.  Dále letos v únoru při běžné silniční kontrole u něho ve vozidle nalezli dopravní policisté sklenici se sušinou konopí.
Dalším prověřováním osoby vyšlo najevo, že byl již v minulosti 4x odsouzen za krádeže. Po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody do současné doby se dopouštěl trestné činnosti a to i přesto, že věděl, že mál opakovaně uložen zákaz řízení motorových vozidel na území České republiky.
Jedná se o muže, který je uživatelem drog, bez příjmů ale i bez domova.

V pátek policejní komisař zaslal podnět na jeho vzetí do vazby, s čímž soudce Okresního soudu v Trutnově v sobotu souhlasil a muž je stíhán vazebně.  
V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Pižlová Šárka, DiS.
8. 3. 2022, 7:50

vytisknout  e-mailem