Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž spal a zloděj kradl

MOST - Přitom měl prý jen chuť na ovoce; Okradli své příbuzné ... 

Policisté v Mostě obvinili z přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 22letého muže z Mostu. Ten měl v červenci vniknout v jedné obci na Mostecku na soukromý pozemek a krást tam. Muž šel jedné červencové noci kolem domu a dostal chuť na ovoce, které uviděl na stromě. Přelezl dvoumetrový plot a tam si všiml otevřeného okna. Otevřené byly i dveře verandy u rodinného domu. Muž neodolal a do domu vstoupil. V jednom pokoji tvrdě spal jeho majitel. Neprobudil se a v jeho přítomnosti lapka odcizil televizor, videokameru, mobilní telefony, šperky a finanční hotovost. Muže probudil následně až štěkot jeho psa. To už byl však zloděj dávno pryč. Poškozený ihned zjistil, že mu v pokoji chybí věci. Odcizený televizor byl zajištěn a vrácen zpět majiteli, mobily lapka prodal, peníze utratil a osud šperků není znám. Policie pachatele, který měl možná s sebou komplice, stíhá na svobodě.


 
Do bytu strýce vnikl oknem po lešení

Obvinění z přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody čelí 22letý muž z Litvínova. Ten měl vniknout již v červnu v odpoledních hodinách do bytu svého příbuzného v době, kdy jeho majitel nebyl doma. Mladý muž z bytu odcizil finanční hotovost vyšší jak 20 000 korun a vzal si notebook. Ten pak nabízel k prodeji na Teplicku, kde ho nakonec v jedné prodejně zpeněžil. Odcizené peníze policie již nezajistila, obviněný neuvedl, jak s nimi naložil. Poškozenému způsobil pachatel škodu ve výši 31 000 korun. Obviněný je stíhán na svobodě. Hrozí muž až tříletý trest.


 

Matce ukradl šperky

Okradení příbuzné má na svědomí i další obviněný, 23letý muž z Mostu. Ten začátkem srpna vnikl do přízemního bytu též oknem, které si otevřel. V bytě pak hledal, co by odcizil. Vzal šperkovnici s různými šperky ze zlata, hodily se mu i několikery hodiny a odcizil i digitální fotoaparát. Cenné věci pak údajně nabídl k prodeji v jedné mostecké zastavárně, kde za ně dostal jen zlomek skutečné ceny. Poškozená vyčíslila škodu na částku 55 tisíc korun. Policie mladého muže, kterého odhalila jako pachatele, obvinila z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Muž, který byl již v minulosti odsouzen za krádež, může očekávat v tomto případě až pětiletý trest odnětí svobody. Policie odcizené věci již nezajistila.


 

V bytě odcizil snubní prsten

Policejní komisař obvinil z přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 29letého muže z Litvínova. Podle kriminalistů měl muž ve druhé polovině července vniknout na Litvínovsku na oplocený pozemek. Tam se dostal do odemčené garáže a z ní pak i do rodinného domu. Po jeho nezvané návštěvě z bytu zmizel snubní prsten a různé klíče. Kde šperk skončil, obviněný policistům neuvedl. Poškozenému majiteli zanechal škodu ve výši 11 000 korun. Muž je stíhán na svobodě a v oboru není žádným nováčkem. V panelovém domě v Janově byl přistižen policií, kde demontoval kovové zárubně u dveří bytu, který mu nepatřil. Do jiného domu šel na lup se svoji 27letou spolupachatelkou. Vybaveni batohem a nářadím se vloupali do bytu. Krást již nestačili, opět byli přistiženi policejní hlídkou.


 

Prodávala pervitin

Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí 32leté ženě z Chomutova. Tu mostecká policie obvinila z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle kriminalistů odhalující trestnou činnost na úseku drog měla obviněná žena v letošním roce obstarávat a následně prodávat v desítce případů za finanční úhradu drogu pervitin. Policisté obviněnou ženu stíhají na svobodě.


 

Z plotů u domů zmizely plotové sloupky

Obrničtí policisté vyšetřují oznámení o krádeži části plotů. Neznámý poberta v noci na včerejšek v jedné obci na Mostecku ukradl v zadní části rodinného domku celkem sedm železných plotových sloupků. Jak se ukázalo na místě, lapkovi to zřejmě nestačilo. Odskočil si k sousedovi, kterému ukradl u domu pět plotových sloupků. Poškození vyčíslili škodu na částku šest tisíc korun. Policisté nyní zjišťují, zda železo nezmizelo v některé sběrně.


 

Z pracovního stroje někdo ukradl nářadí

Zatím neznámý pachatel zavítal tento týden v nočních hodinách do prostoru, kde vede plynovod v obci Nová Ves v Horách. Z odstaveného pracovního stroje, který slouží na přesýpání zeminy, odcizil ze skříňky připevněné na stroji různé ruční nářadí. Poškozená plynárenská společnost vyčíslila hmotnou škodu na deset tisíc korun. Případem krádeže se zabývají hamerští policisté.


 

Lapka očesal vagóny

Zloděj barevných kovů zamířil na odlehlé místo v kolejišti nádraží Třebušice na Mostecku. Z několika odstavených nákladních vagónů tam v přesně nezjištěnou dobu demontoval kovové součástky a odcizil nárazové ústrojí. České dráhy vyčíslily hmotnou škodu na 48 tisíc korun a krádež kovů oznámily mostecké policii.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 6. září 2012


 

vytisknout  e-mailem