Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Muž spal v nabouraném autě

ÚO Bruntál - vylákal peníze od důvěřivých sousedů a jejich známých 

Při příjezdu policistů spal řidič nabouraného vozidla v autě
Nehodu, kdy řidič při příjezdu policistů na místo, spal v autě a nebyl ani schopen komunikace, šetřili dne 7.4.2011 po 01,00 hodině dopravní policisté v Malé Morávce. 32letý muž z Ostravy nezvládl vlivem silné opilosti řízení vozidla Renault a při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou dostal smyk. Vyjel nejprve do protisměru, pak za levý okraj silnice, kde narazil do betonové vpusti. Policejní hlídka po příjezdu k nehodě našla řidiče spát ve vozidle na místě spolujedoucího, kdy vlivem opilosti nebyl schopen s hlídkou ani komunikovat. Policisté také na místě zjistili, že dveře u řidiče jsou zaklíněné po nárazu vozidla a otevřeli je až přivolaní hasiči. Muž odmítl dechovou zkoušku. Vzhledem k tomu, že nebyl schopen se vyjádřit ani ke svému zdravotnímu stavu, tak ho do nemocnice odvezla RZS. K jeho zranění nedošlo. Způsobená škoda činí 152 tisíc Kč.
 
Vylákal peníze od důvěřivých sousedů
Muže, který byl v celostátním pátrání a byl na něj bruntálským státním zastupitelstvím vydán souhlas k zadržení, vypátrali a zadrželi dne 6.4.2011 policisté v Praze. 58letý muž byl totiž podezřelý, že podvodně vylákal od různých osob přes 70 tisíc Kč. Policejní komisař SKPV následně zahájil jeho trestní stíhání pro přečin podvodu. Toho se měl dopustit tím, že po přestěhování do nového bytu v Bruntále začal postupně od loňského září do ledna 2011 podvodně lákat od svých čtyř sousedů a známých finance. Poškozeným uvedl, že peníze potřebuje buď na zakoupení automobilu či nábytku do svého bytu a nebo, že jim pomůže při rekonstrukci bytu a také pod jinými záminkami. Věci však nikdy nezakoupil, rekonstrukci neprovedl a zapůjčené peníze v celkové výši přes 70 tisíc Kč použil pro svou potřebu. Do současné doby finanční hotovost nesplatil a kontaktům s poškozenými se vyhýbá. Nedostatek finančních prostředků poškozeným vysvětloval tím, že mu byla pozdržena výplata důchodu. Policisté však při šetření zjistili, že obviněný je nezaměstnaný a nikdy nepobíral invalidní ani starobní důchod a dokonce je na něj nařízena exekuce.
 
Ze zámku odcizili měděnu krytinu i okapy
Albrechtičtí policisté při šetření krádeží okapů a krytiny ze zámku ve Slezských Rudolticích v březnu nalezli pytle s měděnými pomačkanými plechy a následně zjistili pachatele těchto krádeží. 19letému mladíkovi a 26letému muži sdělili v těchto dnech podezření z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství. Toho se měli dopustit tím, že společně dne 18.3.2011 odcizili z volně přístupného zámku měděnou krytinu ze zděné římsy o délce 10 metrů. Uschovali si ji ve volně přístupném sklepě, kde ji policisté nalezli. U mladšího z nich to však nebylo poprvé, kdy se vydal na zámek krást. O několik dní před výše uvedeným skutkem totiž měl také navštívit zámek a zde odcizit měděné okapy v hodnotě přes 9 tisíc Kč. Ty odevzdal do sběrny, kde obdržel 900 Kč. I za toto protiprávní jednání policisté mladíkovi sdělili podezření pro přečin krádeže. Celková způsobená škoda činí přes 23 tisíc Kč.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
8.4.2011

vytisknout  e-mailem