Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž v domě napadal svoji matku

ŽĎÁRSKO: Po vykázání se muž opakovaně snažil dostat do domu 

Policisté z Velkého Meziříčí vedou zkrácené přípravné řízení proti muži, kterého v neděli vykázali z domu, protože se dopouštěl domácího násilí vůči své matce. Muži nyní hrozí až dva roky vězení.
 
V sobotu 24. ledna v devět hodin ráno přijali policisté oznámení o agresivním muži, který v rodinném domě v obci na Velkomeziříčsku napadá svoji matku. Na místo ihned vyjela hlídka obvodního oddělení. Policisté na místě zjistili, že čtyřiapadesátiletý muž v domě napadl svoji matku, která mu nechtěla dát peníze. Žena se před agresivním mužem musela zamknout v jiném pokoji. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku na alkohol, při které nadýchal 3,16 promile. Policisté ho poté převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.
Dalším šetřením policisté zjistili, že muž svoji matku v místě bydliště opakovaně slovně i fyzicky napadá nejméně od loňského léta a to většinou pod vlivem alkoholu. Z tohoto důvodu policisté muže v neděli po jeho propuštění ze záchytné stanice vykázali na deset dní z domu. Muž se však v neděli a poté i v pondělí opakovaně pokoušel dostat do domu a to i přes realizované vykázání. V pondělí po třinácté hodině mu policisté na místě naměřili 1,57 promile alkoholu v dechu a muž byl znovu eskortován na záchytku.
V úterý policisté muži sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ve věci vedou zkrácené přípravné řízení, podezřelému za spáchaný přečin hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
28. ledna 2015

vytisknout  e-mailem