Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž ve výtahu usnul

MOST - Žena toho využila a okradla ho; Doma svítila svíčkami, způsobila požár; Z lesa zmizely stromy. 

Řezal dříví na cizím pozemku
Krást dříví měl na pozemcích Lesů a obecním pozemku muž ve věku 39 let z jedné obce na Mostecku. V porostu měl přinesenou motorovou pilou vytěžit javory, jasany a břízy. Celkem mělo jít o 31 stromů, které neoprávněně a bez povolení vykácel. Dříví odvezl do místa svého bydliště  autem, kterým na místa přijel. Ke krádeži došlo v období tří měsíců a v minimálně deseti případech. Poškození vyčíslili škodu na částku 19 600 korun. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinu krádeže.

Doma svítila svíčkami, způsobila požár
Nedbalostí měla způsobit požár žena ve věku 29 let z Mostu. Tu komisař mostecké policie obvinil z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, když v bytě, kde přebývala, hořelo. K požáru mělo dojít tak, že žena v bytě, kde bydlela v pronájmu, měla nechat v pokoji bez dozoru několik zapálených svíček. Časně ráno kolem 04. hodiny z bytu odešla. Následně od zapálených svíček došlo k požáru bytové jednotky. Oheň vzplál v obývacím pokoji a přenesl se i do kuchyně, kde poškodil kuchyňskou linku a sporák. Na bytové jednotce vznikla škoda ve výši 214 tisíc korun. Na místě byli policisté a hasiči. Z domu evakuovali celkem 20 osob kvůli ohrožení nejen z intoxikace. Ke zranění obyvatel domu nedošlo.

Spánek ve výtahu muže přišel draho
Mladý Mostečan přišel o finanční hotovost poté, co usnul ve výtahu panelového domu na mosteckém  sídlišti Zahradní.  Muž se vracel domů pozdě v noci a cestou výtahem ke svému bytu ho přemohl spánek. Nastalé situace měla podle šetření mosteckých policistů využít 50letá žena z Teplic, která si výtah přivolala i s nocležníkem. V kabině mu z kapsy kalhot měla vyndat peněženku a z ní hotovost. Portmonku následně položila vedle spícího muže. Ten až doma zjistil, že mu chybí 10 tisíc korun. Jak nálezkyně s penězi naložila, policistům neuvedla. Ti ji ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže na osobě.

Most 5. listopadu 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem