Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž vyhrožoval sousedům mačetou

PELHŘIMOVSKO: V dechu měl téměř tři promile alkoholu 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže, který letos v srpnu v obci na Humpolecku vyhrožoval svým sousedům. V pátek 7. srpna ve večerních hodinách v silně podnapilém stavu začal vyhrožovat sousedovi a jeho rodině, která se nacházela na zahradě u svého domu. Svými slovy v nich vzbudil důvodnou obavu o život a zdraví. Navíc jim vulgárně nadával a následně vyšel před dům, v každé ruce držel mačetu a těmi opakovaně udeřil do popelnice na ulici.

Sousedé na místo přivolali policisty, kteří agresivního muže zajistili. Mačety, které měl u sebe, mu policisté odebrali a u muže provedli dechovou zkoušku na alkohol. Při té nadýchal 2,79 promile. Vzhledem k důvodné obavě, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, ho policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu a případ si převzali kriminalisté. Na základě vypracovaného znaleckého posudku si muž požíváním alkoholických nápojů přivodil stav těžké opilosti, v důsledku které byla jeho schopnost rozpoznat protiprávnost a nebezpečnost svého jednání pro společnost podstatně snížena až vymizelá. Muž se tak ve stavu nepříčetnosti, do kterého se přivedl požitím alkoholu, dopustil činu jinak trestného, v tomto případě výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Z toho důvodu policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání pro trestný čin opilství. Kriminalisté případ dále vyšetřují, obviněnému v případě prokázání viny hrozí až dva roky vězení.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

27. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem