Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž vyhrožoval umístěním výbušniny

Vyděrač požadoval 100.000 korun 

Včera v 16:12 telefonoval na tísňovou linku 112 anonym. Operátorovi sdělil, že na jednom z železničních přejezdů na Přeloučsku umístil bombu a že požaduje 100.000 korun. Dodal, jak a kde mu mají být peníze předány a bomba že exploduje při průjezdu vlaku. Informace v podstatě ihned směřovala na operační středisko Policie České republiky v Pardubicích, navíc s poznatkem, že volající mluvil pomalu a soustředil se na artikulaci. Ihned se také rozjela policejní akce.
Do té se zapojili službu konající policisté z obvodního oddělení Policie ČR v Přelouči, pracovníci služby kriminální policie a vyšetřování, policejní psovod z Pardubic a povolán byl i psovod z Hradce Králové se psem vycvičeným k vyhledávání výbušnin. Celé místo, které vyděrač v telefonátu uvedl kolegové několikrát zkontrolovali.
Krátce po 17:30 prováděla hlídka přeloučských policistů opakované šetření v okolí vymezeného prostoru. Narazili na silně podnapilého muže, kterého zkontrolovali. Mimo jiných věcí měl u sebe i mobilní telefon, ale bez SIM karty. Jenže právě i v případě, že v mobilu SIMka není, je možné se na tísňové linky dovolat. A právě v tomto případě se podezření stoprocentně vyplnilo a kolegové potvrdili. že se skutečně jednalo o volajícího muže. Odmítal však k věci vypovídat, pouze zasahujícím policistů vyhrožoval, že si na ně bude stěžovat.
Podezřelý byl pro svou podnapilost do vystřízlivění umístěn na protialkoholní záchytnou stanici v Pardubicích, odkud po propuštění poputuje rovnou k vyšetřovateli. Ten pro něj má připravené sdělení obvinění pro podezření ze spáchání trestných činů Šíření poplašné zprávy a Vydírání, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.
 
prap. Radovan Sablík
2. 7. 2009

vytisknout  e-mailem