Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž vyhrožoval, že skočí ze střechy

Další případ vyhrožování sebevraždou skokem ze střechy řešili policisté v průběhu dnešní noci. 

Dnes krátce po půlnoci si policisté z pohotovostní motorizované jednotky v rámci běžné hlídkové činnosti povšimli, že se na střeše budovy bývalé kliniky v Jeseniově ulici nachází muž. Ten kromě toho, že byl velice hlučný, neboť bouchal deštníkem do plechové střechy, neustále vykřikoval, že skočí dolů. Během toho také zmateně sdělil, že důvodem jeho počínání je nesouhlas s politickou situací a policisty na místě označoval za ďábly. V té době již operátoři tísňové linky přijali i několik oznámení od občanů z okolních domů.

Společně se všemi složkami integrovaného záchranného systému byl na místě standardně přítomen také policejní vyjednavač, který se s rozrušeným mužem snažil komunikovat. Muž se však vymykal veškerým běžným postupům a policisté tak tušili, že mají co do činění s psychicky narušeným jedincem. Vzhledem k tomu, že muž na policisty a vůbec všechny osoby, které se s ním snažily navázat kontakt, reagoval negativně, se policisté po vyčerpání veškerých dostupných možností rozhodli, že za takovéto situace bude nejlepší a nejbezpečnější, když se stáhnou z jeho dohledu.

Třiatřicetiletý muž poté skutečně krátce před osmou hodinou dobrovolně slezl ze střechy, kde byl předán do péče záchranářům.

por. Bc. Iveta Martínková – 14. 6. 2016

vytisknout  e-mailem