Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž vynesl z firmy součástky v hodnotě přes šest set tisíc

ŽĎÁRSKO: Kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání 

Žďárští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Třebíčska, který během jednoho roku odcizil z firmy, kde byl zaměstnán, zboží v hodnotě převyšující šest set tisíc korun. Zboží poté nabídl k prodeji na internetu.
 
Kriminalisté zjistili, že zaměstnanec firmy ve Velké Bíteši v období od listopadu roku 2011 do konce loňského roku postupně vynosil z areálu více než čtyři sta kusů různých náhradních dílů pro stroje a zařízení v celkové hodnotě 660 tisíc korun. Odcizené zboží pak ukrýval v místě svého bydliště. Na konci března letošního roku součástky nabídl k prodeji na internetovém aukčním portálu. Přitom využil uživatelského účtu matky svého známého, který mu v minulosti k tomuto účtu sdělil heslo.
 
Nabídky si na internetu všiml jiný zaměstnanec firmy a tuto skutečnost oznámil policistům. Kriminalisté pak zjistili, kdo zboží k prodeji skutečně nabízí. Muž se kriminalistům ke krádežím doznal a odcizené věci vydal. 
 
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro zločin krádež. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
25. července 2013

vytisknout  e-mailem