Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž vyráběl a prodával drogy

JIHLAVSKO: Vloupal se také do domu, kde způsobil škodu téměř 190 tisíc korun 

Na začátku prosince loňského roku se jihlavským kriminalistům podařilo odhalit varnu pervitinu v obci Nová Říše a dopadnout dva pachatele, kteří se dopouštěli drogové kriminality. Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže a ženy. Sedmadvacetiletý muž pervitin vyráběl a distribuoval. Šestadvacetiletá žena drogu prodávala. Oba byli obviněni ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný muž byl po provedení procesních úkonů ze zadržení propuštěn a byl stíhán na svobodě. Po propuštění ale s pácháním trestné činnosti nepřestal. V lednu se vloupal do domu, kde způsobil škodu téměř 190 tisíc korun. Muž byl vzat do vazby.
 
Sedmadvacetiletý muž v minulosti za trestnou činnost na úseku drog odsouzen nebyl. Odsouzen již ale byl za majetkovou trestnou činnost. Kriminalistům se na začátku prosince loňského roku podařilo muži prokázat poměrně rozsáhlou drogovou trestnou činnost. „V několika případech obviněný muž vyrobil za použití chemikálií a na zařízení k tomu uzpůsobeném z léků obsahujících pseudoefedrin drogu pervitin. Pervitin vyráběl v domě v obci Nová Říše, ale i na jiných místech“,upřesnil por. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality s tím, že drogu muž vyráběl také např. na louce u Jihlavy, v garáži na ulici Na Slunci v Jihlavě a v domě v obci Brtnice. Drogu pervitin obviněný muž dále v průběhu loňského roku distribuoval v desítkách případů na různých místech Jihlavska, Třešťska a Telčska dalším mladým lidem. Za drogu si nechával platit nebo ji poskytoval jako protislužbu.
 
Po propuštění ze zadržení obviněný muž v páchání trestné činnosti pokračoval. „Letos v lednu došlo v Třešti k vloupání do domu, u kterého jsme získali poznatky, že je pachatelem právě sedmadvacetiletý muž. Trestnímu řízení se ale začal vyhýbat,“ řekl komisař Radim Novák. Policisté po něm vyhlásili celostátní pátrání a po muži začali intenzivně pátrat. Ve středu 25. dubna dopoledne získali policisté poznatky, že hledaný muž jede ve vozidle ve směru do Třeště. Třešťským policistům se poté podařilo automobil zastavit na ulici Fritzova. Při kontrole vozidla hlídka zjistila, že se v něm skutečně hledaný muž nachází. Mladého muže zajistili a následně předali jihlavským kriminalistům. Muž byl umístěn do policejní cely.  
Následně policejní komisař rozšířil trestní stíhání sedmadvacetiletého muže. Byl obviněn ještě ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
V první polovině ledna vnikl obviněný muž na oplocenou zahradu domu na ulici Dr. Richtra v Třešti. Vloupal se do dílny a po rozbití okna i do domu. Odcizil deky, kompoty, domácí šťávy, starožitnosti, staré mince a medailonky, elektronické klávesy a další věci. Dále odcizil trekingová kola, sekačku, různé nářadí, osm párů lyží a lyžařské boty, notebook a další věci. Škoda, kterou krádeží způsobil, přesáhla částku 180 tisíc korun. Další škoda přes šest tisíc korun vznikla poškozením. Odcizené věci muž prodával a peníze použil pro vlastní potřebu.
 
„Na podaný návrh byl obviněný muž vzat do vazby,“ dodal por. Radim Novák. Následně muže policisté eskortovali do brněnské věznice.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
27. dubna 2012

vytisknout  e-mailem