Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž vyráběl pervitin a žena přechovávala sušinu

KLATOVY - Při domovní prohlídce policisté v bytě zajistili krystalickou látku i sušinu rostlin konopí. 

Policisté z oddělení obecné kriminality prověřují přechovávání a nedovolenou výrobu psychotropní látky. Na základě příkazu soudu policisté provedli dne 23. října letošního roku  domovní prohlídku v bytě nacházejícím se v Klatovech.  Uvedený byt užívá žena a muž. Policisté včera zajistili pětapadesátiletého muže a čtyřiatřicetiletou ženu z Klatov. Podezřelí byli zajištěni a převezeni na oddělení a po provedení úkonů propuštěni.

Při domovní prohlídce policisté zajistili bílou krystalickou látku o hmotnosti 5 g, předměty sloužící k výrobě pervitinu, chemikálie a větší množství sušiny rostlin konopí, jenž budou předány k dalšímu odbornému zkoumání.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, ze kterého je podezřelý muž a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, kdy je podezřelá žena.

Podezřelý muž od počátku roku 2018 do současné doby v několika případech vyráběl pervitin, který užíval i prodával dalším osobám.  Žena v bytě přechovávala pro vlastní potřebu sušinu rostlin konopí.

Podle trestního zákoníku:

1/ Kdo neoprávněně vyrobí, doveze, vyveze, proveze, nabídne, zprostředkuje, prodá nebo jinak jinému opatření nebo pro jiného přechovává omamnou nebo psychotropní látku, přípravek obsahující omamnou nebo psychotropní látku, prekursor nebo jed, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem.

2/ Kdo neoprávněně pro vlastní potřebu přechovává v množství větším než malém omamnou látku konopí, pryskyřici z konopí nebo psychotropní látku obsahující jakýkoli tetrahydrokanabinol, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

nprap. Ladmanová Dana

24. října 2018

vytisknout  e-mailem