Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muže, který okradl dvě ženy, policisté dopadli

JIHLAVSKO: Pachatel odcizil ženám kabelky 

Policistům se podařilo dopadnout pachatele, který okradl v červenci v Jihlavě dvě ženy. Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže sedmačtyřicetiletému muži z Jihlavy. Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který se v minulosti dopustil majetkové i násilné trestné činnosti.
V pátek 5. července byla před osmou hodinou večer v herně na ulici Palackého dvaasedmdesátiletá žena, která zde hrála na herním automatu a kabelku měla položenou u sebe. Pachatel využil nestřeženého okamžiku a kabelku odcizil. Okradená žena v ní měla uloženou peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady, mobilní telefon a další věci. Další ženu pachatel okradl ve čtvrtek 25. července na Masarykově náměstí. Před desátou hodinou večer seděla čtyřiapadesátiletá žena na lavičce u Morového sloupu a kabelku měla položenou vedle sebe. Muž opět využil chvilky nepozornosti a ženu okradl. Společně s kabelkou jí odcizil i peněženku s finanční hotovostí, mobilní telefon, klíče a další věci v hodnotě přes dva tisíce korun.
V obou případech policisté ihned poté co přijali oznámení o krádeži, začali případ prověřovat a pátrat po pachateli. Na základě provedeného šetření a vyhodnocení záznamů z kamer zjistili, že se v obou případech dopustil krádeže stejný pachatel. Na základě velmi dobré osobní znalosti se jim podařilo zjistit totožnost pachatele a podezřelého muže dopadnout. Následně mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
10. října 2013 

vytisknout  e-mailem