Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muže nepustila dvojice do tramvaje

MOSTECKO - Na zastávce chtěli po poškozeném peníze, teď čelí obvinění z loupeže a vydírání; Řidička pod vlivem drogy, řidič měl zákaz řízení. 

Mostecká policie obvinila ze spáchání zločinů loupeže a vydírání 24letého muže z Mostu a mladistvého z provinění loupeže a vydírání ve formě spolupachatelství. Podle šetření policistů měla dvojice v Mostě v centru města přistoupit v podvečerních hodinách k poškozenému muži, který čekal na tramvaj. Po něm měli požadovat vydání peněz. Když přijela tramvaj, tak mu zabránili v nástupu do zadního vozu. Po odjezdu rychlodráhy měl jeden z nich údajně v ruce držet nůž. Oba měli pod pohrůžkou fyzické újmy po poškozeném žádat opětovně peníze. Poškozený z obavy o své zdraví jim vydal z kapes veškerou hotovost ve výši 91 korun. Dvojice poté z místa činu odešla. Zanedlouho byli oba podezřelí vypátráni strážníky městské policie v nedalekém parku a předáni Policii ČR. Dvojice měla následně asi o měsíc později opět v centru města potkat poškozeného a oslovit ho. Měli po něm žádat, aby oznámení týkající se loupeže stáhl. Následně se s ním začali dohadovat, a když zjistili, že neuspějí, tak mladší z dvojice měl poškozeného udeřit opakovaně pěstí do obličeje. Ke zranění muže nedošlo. Staršímu z dvojice v případě uznání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody, mladistvému soud může za tuto loupež uložit trest nižší s ohledem na věk. 

Mladá řidička byla pod vlivem drogy
Na silniční kontrolu narazila v ulici Budovatelů v Mostě řidička osobního vozu značky Škoda Octavia. Policisté hlídkové služby z důvodu podezření vyzvali motoristku k podrobení se testu na návykové látky. Orientační test vyšel s pozitivním výsledkem na látku amfetamin. Hlídka řidičku vyzvala k lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu, s čímž souhlasila. Toxikologickým vyšetřením v krvi podezřelé byla prokázána přítomnost drogy, čímž vykonávala činnost ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodila vlivem návykové látky. Policisté 21leté ženě z Loun sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidič se zákazem narazil na policejní hlídku
Policisté obvodního oddělení Obrnice zastavili na silnici I/13 v nočních hodinách osobní vozidlo značky Ford. Jeho řidič hlídce nepředložil řidičský průkaz. Šetřením na místě bylo zjištěno, že řidič z obce na Teplicku má od teplického soudu vydaný zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do podzimu roku 2022. Policisté 55letému muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Most 26. 5. 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem