Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muže ohrožovali jeho vlastní zbraní

MOST - Policie dva muže obvinila z loupeže; Zloděj je za mřížemi; Povedený podnájemník 

Z trestného činu loupeže a porušování domovní svobody obvinila mostecká policie dva muže ve věku 28 a 33 let, oba z Mostu. Ti měli již koncem loňského roku přijít do bytu poškozeného. U dveří zazvonili a poté, když se otevřely dveře, vstoupili bez pozvání dovnitř. Na chodbě mladší z dvojice vzal plynovou pistoli patřící poškozenému a dal si ji za opasek. Pak všichni tři šli do pokoje, kdy druhý z dvojice na poškozeném požadoval pod pohrůžkou násilí a poškození bytu vydání finanční částky ve výši 60 tisíc korun. Muž z obavy o své zdraví dvojici vydal dva tisíce korun, které měl u sebe. Při odchodu obvinění plynovou pistoli vrátili majiteli. Policie oba muže obvinila a stíhá je na svobodě. V případě uznání viny jim hrozí až desetiletý trest. Obvinění si pro peníze přišli údajně proto, že poškozený měl prodat příbuznému jednoho z obviněných nekvalitní pohonné hmoty, které způsobily poruchu motoru vozu.

Lapka je už za mřížemi
Policejní komisař mostecké policie zahájil trestní stíhání 29letého muže z Mostu a obvinil ho z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Obviněný měl dle kriminalistů v únoru na sídlišti Výsluní v Mostě vniknout v panelovém domě do suterénu. Tam poškodil vstupní dveře do kanceláře samosprávy, sušárny a nakonec i do jedné sklepní kóje, ze které odcizil pánské jízdní kolo značky Olpran v hodnotě pěti tisíc korun a minibike za stejnou cenu. Odcizená kola údajně prodal ve stejný den neznámé osobě na ulici za pakatel. O dva dny později se v noční době vydal do stejného sídliště. Vnikl do panelového domu a tam ve třetím patře násilím překonal dveře u bytové komory, ze které odcizil různé nářadí, sportovní náčiní a další věci za devatenáct tisíc korun. Lapka tak způsobil celkovou škodu ve výši 32 tisíc korun. Policisté z lupu nic nezajistili. Policejní komisař obviněného zadržel v policejní cele a podal podnět na uvalení vazby. Tam byl nakonec obviněný předán tento týden.

Nejprve šel pro baterku, pak tam kradl
Mostecký policejní komisař stíhá dva muže ve věku 38 a 29 let. Mladší muž v jednom panelovém domě na sídlišti Výsluní v Mostě zazvonil u dveří cizího bytu a prosil o zapůjčení baterky s tím, že mu doma nesvítí světlo. Když na chvíli u otevřených dveří osaměl, všiml si na věšáku klíčů od bytu, kterých se zmocnil. Po návratu do svého bytu se svěřil svému kamarádovi, který u něj bydlel, a společně vešli do bytu, když nebyl nikdo doma. Uvnitř pak odcizili za použití ukradených klíčů televizi, monitor a další věci, vše v celkové hodnotě 36 tisíc korun. Odcizené věci měl pak starší z dvojice prodat neznámé osobě. Oba muži byli obviněni z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Starší si obvinění převzal ve vězení, kde si v současné době odpykává trest pro jiný delikt a mladší je stíhán na svobodě. 

Nevděčný podnájemník
Mostecká policie obvinila z trestného činu krádeže 42letého muže z Moravy. Ten bydlel v Mostě v podnájmu. Když byl doma sám, tak z obývacího pokoje odcizil finanční hotovost, kterou našel v knihovně. Částku ve výši deseti tisíc korun si přivlastnil a použil ji pro vlastní potřebu. Po krádeži se z bytu vypařil a už se tam nevrátil. Policie ho stíhá na svobodě.

Zuby se teď nečistí
Čtyři tuby zubní pasty Sensodyne za téměř 360 korun si nezákonně pořídil 35letý Mostečan. Očistu chrupu však bude muset odložit, neboť při krádeži ho v jedné mostecké drogerii přistihli pracovníci ostrahy. Ti ho předali mostecké policii, která mu s ohledem na minulý trest sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Trojice si rozdělila role
Tři muži ve věku 22, 24 a 27 let z Mostecka čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním. Muži měli ve druhé polovině měsíce února vniknout za použití násilí do zaparkovaného vozidla tovární značky VW na sídlišti Výsluní v Mostě. Nejmladší z trojlístku hlídal, aby je někdo nevyrušil a zbývající dva zatím vykradli za použití násilí automobil. Odnesli z něj CD přehrávač. Víc odcizit nestačili. Domnívali se totiž, že je někdo pozoruje z oken panelových domů a tak se z místa rychle vytratili. Poté se ukryli v jednom vchodu a když se nic nedělo, šli domů. Lup za tři tisíce prodali. Policie povedenou trojici stíhá na svobodě.

Auto zřejmě nehodlal vrátit
Mostecká policie sdělila podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci 26letému muži z Chomutovska. Ten si v jedné mostecké firmě v únoru zapůjčil osobní automobil tovární znaky Škoda v hodnotě 150 tisíc korun, který měl vrátit do stanoveného termínu. To však podezřelý před opakované výzvy neučinil. Vozidlo nakonec firma dostala zpátky až po osobním jednání zástupce poškozené firmy.

Dřel se s mlékem
Tučný lup si odnesl zatím neznámý poberta. Ten se tento týden na sídlišti Liščí Vrch v Mostě vloupal do bytové komory v pátém patře. Z ní odnesl osm krabic mléka. Asi byl s lupem nespokojen, protože sešel o dvě patra níž a z další komory odcizil věci za 39 tisíc korun. Lapka kradl v dopolední době a ve vchodu si ho nikdo nevšiml. Případ přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody šetří mostečtí policisté.

Škodná v revíru
Zahrádkářskou kolonii v obci Želenice na Mostecku navštívil nevítaný host. Ten vstoupil po překonání branky na pozemek zahrady a poté se násilím dostal do chatky, ze které odcizil různou elektroniku a nářadí. Poškozený zahrádkář vyčíslil vzniklou škodu na částku deset tisíc korun. Případ krádeže šetří policisté obrnického obvodního oddělení. 
 
Most 9. dubna 2010

vytisknout  e-mailem