Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muže okradla o peněženku

TEPLICE - Verze poškozeného a podezřelé se značně liší; O syna se moc nestará...  

Muže okradla o peněženku
     Z přečinu krádeže je podezřelá 35letá žena, která okradla muže, který projížděl Bílinou. Verze oznamovatele a podezřelé, jak ke krádeži došlo, se ale značně liší. Zatímco poškozený tvrdí, že k němu žena bez vyzvání nastoupila do auta a okradla ho o peněženku s 15 tisíci a doklady a dala se na útěk, žena ve výpovědi uvedla, že muže oslovila s nabídkou sexuálních služeb. Když jí pak zaplatil méně, než se dohodli, vzala mu z auta volně položenou peněženku a odešla. Policisté ženě sdělili podezření z přečinu krádeže, kdo však vypovídal pravdu a zda bude žena uznána vinnou, rozhodne až soudce.
 
O syna se moc nestará
     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 35leté ženě z Krupky, která se řádně nestará o svého potomka. Opakovaně mu umožnila vést zahálčivý způsob života a její nyní mladistvý syn měl přes 30 hodin neomluvené absence na základní škole, za stejné jednání již byla v minulosti projednávána ve správním řízení. Navíc mu umožnila hru na výherních hracích automatech a poskytla mu k tomu i finanční prostředky, proto policisté ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte.

Asi měl chuť na sladké
     Neodolatelnou chuť na sladké zřejmě dostal 32letý muž, který kradl v Dubí. V prodejně odcizil osm tabulek čokolády v hodnotě přes 400 korun, schoval je do batohu, a aniž by za zboží zaplatil, prošel prostorem pokladen. Neunikl ale pozornosti pracovníka ostrahy, který přivolal policisty. Ti následně zjistili, že muž byl v uplynulých třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen, jeho jednání tak kvalifikovali jako přečin krádeže, za který může jít až na tři roky za mříže.
 
Zmizela čtyřkolka i pivo
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Jeníkov vloupal na zahradu rodinného domu. Následně vnikl do přístavku, ze kterého odcizil 5 litrový soudek piva a z dalšího přístavku odcizil malou čtyřkolku. Celková škoda přesáhla částku sedm tisíc korun, v případě dopadení bude zloděj čelit trestnímu stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
 
Z auta vzal jen granule
     Vloupání do vozidla, ke kterému došlo v nočních hodinách v Trnovanech, prověřují policisté z obvodního oddělení. Neznámý pachatel rozbil boční okénko, vloupal se do auta a odcizil z něj několik balení granulí pro psy v hodnotě jeden tisíc korun. Daleko větší škodu způsobil poškozením auta, předběžné náklady na opravu odhadla poškozená na osm tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli za přečiny krádeže a poškození cizí věci až dvouleté vězení.
 
Krádež za bílého dne
     Elektrocentrálu v hodnotě téměř 40 tisíc korun odcizil neznámý pachatel v Sobědruhách. Během dne z korby nákladního vozidla ukradl elektrocentrálu, a to i přesto, že byla zajištěna řetězem s visacím zámkem. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 3. 9. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem