Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muže oslnilo prudké světlo

MOST - Následně byl přepaden a okraden; Podvodník nabízel práci, inkasoval zálohu. 

Mostečtí kriminalisté šetří případ loupežného přepadení a obrací se na veřejnost s žádostí o spolupráci při pátrání po neznámém pachateli. Případ se stal v neděli 15. září 2013 na silnici u obce Loučná ve směru na Osek krátce před 21. hodinou. Řidič bílé dodávky značky VW Crafter zastavil na základě červeného světla, které bylo asi na přenosné dopravní značce. Před ním stálo jiné vozidlo nezjištěné tovární značky tmavé barvy, zřejmě dodávka. Náhle byl řidič oslněn prudkým světlem a zjistil, že se u něj otevřely dveře, kde stála osoba v bílém overalu. Pak už si nic nepamatuje. Muže nalezli pracovníci bezpečnostní agentury u vjezdu do prostoru dolu Bílina za železničním přemostěním nedaleko silnice ve směru Lom – Duchcov. Byl ve špatném stavu. Proto pracovníci na místo přivolali policii a záchrannou službu. Lékaři zraněného převezli do nemocnice. Policie ohledáním místa nalezla poblíž odstavené dodávkové vozidlo VW. Poškozený muž utrpěl zranění, které bylo způsobeno fyzickým napadením, a přišel o náklad zboží, které vezl. Šlo o výrobky ze skla. Zároveň mu byla odcizena finanční hotovost v české a zahraniční měně a mobilní telefon. Hmotnou škodu oznamovatel vyčíslil na částku vyšší jak 200 tisíc korun. Kriminalisté nevylučují i to, že pachatelé na místě čekali na jiné vozidlo. Policie hledá svědky, kteří by mohli poskytnout informaci k případu loupeže. Ti mohou zavolat na linku 158. Na konci zpráv jsou zveřejněna fota odcizených předmětů. Možná je někdo někde viděl. Policie uvítá jakoukoliv informaci.
 

Z muže, který nabízel zaměstnání, se vyklubal podvodník

Mostecká policie pátrá po neznámém pachateli, který podvodným jednáním připravil o peníze 85letou seniorku. Muž v pondělí kolem poledne v mosteckém obchodním centru přistoupil k ženě a ptal se jí, proč chodí sama. Žena mu řekla, že je samostatná, ale doma má vnuka, který je vyučen kuchařem a hledá práci. Neznámý jí pohotově namluvil, že je vedoucí restaurace v Mostě a že hledá kuchaře a za tím účelem navštívil dokonce i úřad práce. Vnutil se do domácnosti ženy, aby potencionálního zaměstnance poznal. Mladíka vyzval, aby přišel do restaurace na druhý den, vzal si od něj osobní údaje a vyinkasoval 2 500 korun prý na pojistky a zdravotní průkaz. Poté odešel. Mladík pak na neznámého marně u restaurace čekal, a poté co navštívil restauraci, zjistil, že žádného kuchaře nehledají a vedoucí vypadá zcela jinak, než neznámý muž.

Policie s ohledem na šetřené případy opětovně nabádá osoby zejména seniorského věku, aby nedůvěřovali cizím lidem a byli opatrní v komunikaci s nimi, v žádném případě je nepouštěli do svých domácností a nedávali jim žádné zálohy.


 

Mostečanovi se nechtělo do basy

Nástup do výkonu trestu odnětí svobody oddaloval 28letý muž z Mostu. Ten měl do vězení nastoupit již v říjnu, ale toto neučinil, aniž by k tomu měl nějaký závažný důvod. Policie Mostečanovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Krádeží způsobil výpadky telefonů, internetů a televizí

Za krádež barevných kovů je stíhán 38letý muž z Mostu. Policie ho obvinila z přečinu krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, kterého se měl muž dopustit v září. Tehdy v prostoru kolektoru v areálu parku u panelového domu v Mostě na sídlišti Severní odcizil 200 metrů kabelů a tím vyřadil z provozu telefonní linky, internetové a televizní stanice v několika domech ve dvou mosteckých ulicích. Za krádeže byl již potrestán v minulosti. Poškozená firma zatím přesně nevyčíslila hmotnou škodu. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Z objektu zmizely měděné okapy za 30 tisíc korun

Na měděné kovy si políčil zatím neznámý pachatel. Ten se v Mostě začátkem listopadu zřejmě v nočních hodinách dostal na střechu jednoho sportovního zařízení, ze kterého odcizil několik kusů měděných okapů. Poškozený majitel, který krádež kovů oznámil mostecké policii, vyčíslil hmotnou škodu na částku téměř třicet tisíc korun.


 

Zloděj odcizil část vánoční výzdoby města

Mostecká policie šetří případ neznámého pachatele, který odcizil část vánoční výzdoby. Zaměstnanci firmy tento týden v dopoledních hodinách montovali v ulici Višňová v Mostě světelnou výzdobu na lampy veřejného osvětlení a k jednotlivým lampám si položili obrazce, které postupně na lampy připevňovali. Nějaký podnikavec od jedné lampy obrazec v hliníkovém rámu odcizil a způsobil škodu ve výši 15 000 korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. listopadu 2013


 

Odkazy do noveho okna

odcizené mísy

odcizené mísy 

Detailní náhled

odcizené vázy

odcizené vázy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem