Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muže přepadli kvůli tašce s nářadím

Na ulici Milady Horákové v Hradci Králové  

Dosud dva neznámí pachatelé přepadli ve středu 13. října 2010 kolem půl druhé ráno na ulici Milady Horákové v Hradci Králové mladíka z krajského města a sebrali mu textilní tašku s nářadím.
Muž vracející se z restaurace domů dostal poblíž svého bydliště ránu do hlavy, až spadl na zem. Přitom pustil tašku na zem, kterou lupič sebral a utekl pryč. Když se napadený muž snažil vstát, druhý z útočníků do něj začal kopat. Po chvíli útok přestal a lupič zmizel. Poškozený pak odešel domů a zavolal policejní linku 158.
Napadený muž utrpěl lehké zranění (drobné povrchové poranění hlavy, pohmoždění krční páteře a dvou prstů na ruce), které si vyžádalo ošetření v hradecké fakultní nemocnici. Poškozený kromě textilní tašky přišel i o nářadí (šroubováky, kleště a další věci). Škodu vyčíslil na 6.500 korun.

Jelikož byl třiadvacetiletý poškozený z Hradce Králové přepaden v místě, kde nebylo pouliční osvětlení, viděl pouze muže utíkajícího s taškou. Ten byl asi 170 centimetrů vysoký, hubené postavy. Na sobě měl teplákovou soupravu tmavé barvy a šedé sportovní boty. K popisu druhého lupiče si nic nevybavuje.

Hledáme svědky události. Případní svědci se mohou přihlásit na bezplatnou telefonní linku 158.

Za zločin loupeže ukládá nový trestní zákoník až desetileté vězení.

nprap. Anna Pešavová - 15. října 2010


 

vytisknout  e-mailem